Yhdistykset maalaamaan ”räsymattoa”

Lauantaina 26.8. vietetään koko Suomessa Sata päivää sataan-päivää, josta alkaa lähtölaskenta Suomen 100-vuotissynttäreihin. Varkauden kaupunki on haastanut kaikkia varkautelaisia osallistumaan päivän rakentamiseen.

Varkaudessa Vammel ry eli Vammais- ja potilasyhdistysten yhteistyöelin puolestaan haluaa

haastaa erityisesti varkautelaisia yhdistyksiä mukaan tekemään näkyväksi varkautelaista yhdistystoimintaa ja vapaaehtoistyötä. Kirjaston eteen Osmajoentielle maalataan 20 metriä pitkä ”räsymatto”, jota koristellaan yhdistysten logoilla, maalareiden nimillä sekä vapaaehtoistyöhön liittyvillä sloganeilla.

Vastaava on toteutettu tänä kesänä ainakin Kuopiossa. Osmajoentien katumaalauksen sävyt ovat juhlavuoden kunniaksi sinivalkoiset kuten Kuopiossakin, mutta maton design on varkautelaista kädenjälkeä, suunnitelma on varkautelaisen Jouni Kainulaisen käsialaa. Maalaus pysyy kadussa noin kaksi vuotta, kunnes kuluu pois.

Sutia heiluttelemaan tarvitaan innokkaita maalareita – Vammelin jäsenyhdistysten vapaaehtoisten lisäksi mukaan haastetaan ohikulkijoita. Mattoon mahtuu muidenkin varkautelaisten yhdistysten logoja, mikäli niistä löytyy innokkaita maalareita. Logot maalataan sabluunoiden avulla, joita varten tarvitaan ilmoittautuminen Vammel ry:n toimistolle viimeistään pe 18.8.

Maalaaminen aloitetaan 26.8. aamupäivän aikana ja toteutetaan säävarauksella. Mikäli sää on sateinen, maalaaminen siirretään toiseen ajankohtaan.

Jätä kommentti