Uutta kulttuuriohjelmaa kuvataan Varkaudessa

Yleisradion uusi matkailuohjelma Egenland tulee kuvaamaan Varkautta viikonloppuna 29.-30.7. Yle kiertää tänä kesänä Suomea ja kuvauskohteet ovat valikoituneet yleisön ehdotusten pohjalta. Kuvauskohteita ohjelmaan Yle haki lauseella ”Johdata aarteen jäljille ja kutsu meidät kylään”. Kymmenosainen ja kaksikielinen televisiosarja käynnistyy Yle Teema & Femillä alkuvuodesta 2018.

Ohjelmantekijät kuvaavat lauantaina 29.7. Warkauden Klubilla järjestettäviä Dekkarit-festivaaleja, jonka ohjelmistossa ovat lauantaina kirjailijavieraiden vetämät paneelikeskustelut, drive in-elokuvanäytös Navitaksen parkkipaikalla ja ilmaiselokuvanäytös Warkaus-salissa. Ohjelma kuvaa Warkauden Klubin Dekkarigaalailtaa ja saattaa piipahtaa illalla Päiviönsaaressa yleisölle järjestettävissä salakapakoissa. Lisäksi ainakin Varkauden Wanha kaupunki ja Ahlströminkadun upea, vanha tehdasmiljöö ovat kuvauksen kohteina.

Sunnuntaina kuvausryhmä lähtee Mekaanisen Musiikin Museolle kuvaamaan.

– Suosittelimme tätä kohdetta, koska se on kaupunkimme matkailun helmi ja harvinaislaatuinen paikka myös koko maailmassa, toteaa Dekkarit-festivaalin promoottori Jaakko Ikonen ja jatkaa että nyt Varkaudella on tilaisuus osoittaa, mitä todellisuudessa paikkakunta on tänä päivänä – ei tarvitse selitellä. Hänen mielestään uuden nousun aika on olut aistittavissa parin kolmen vuoden ajan.

– Nyt Dekkarit-festivaali on yksi kanava, jolla pyritään avaamaan Varkauden ainutlaatuista kulttuurihistoriallista puolta suuremmalle yleisölle matkailun kautta. Siihen tulee kuin tilauksesta Egenland-ohjelma.

Tätä juttua kirjoitettaessa Dekkarit-festivaalin alkuun on aikaa viikko. Tapahtumaan on tulossa toistakymmentä huippudekkarikirjailijaa, professoreita, tutkijoita ja näyttelijöitä. Aika ainutlaatuista Suomessa on festivaalin yhteydessä olevat drive in-elokuvanäytökset. Festivaalin ohjelmisto löytyy osoitteessa: brott.fi

Kirjailijavieraiden osalta dekkarikirjailija Johanna Tuomola ei pääse tulemaan tapahtumaan perhesyiden vuoksi. Hänen tuorein dekkarinsa ”Kun eilinen oli toinen” julkaistiin 6.5.2017 ja se on Tuomolan uuden trilogian toinen osa. Trilogian ensimmäinen osa ”Valheiden vangit” julkaistiin viime vuonna ja trilogian päätösosa ”Muurien sorruttua” julkaistaan ensi vuonna.

Luin Johanna Tuomolan tuoreimman dekkarin ”Kun eilinen oli toinen”. Kirjan laajaan henkilögalleriaan poraudutaan sisälle ja tapahtumat liikkuvat monitasoisesti. Kirja imaisi puoleensa.

Jätä kommentti