Tutustu maaseudun yrityksiin 1.9. retkillä

Spread the love

Opastetut retket suuntautuvat Leppävirralla ja ympäristökunnissa kohteisiin, joihin ei muuten niin helposti pääse. Teemakohtaisia retkiä on kaikkiaan 19. Ne ovat osa Leppävirralla syyskuussa järjestettävää Maaseutuparlamentti-tapahtumaa.

Jäljellä oleville paikoille voi ilmoittautua 13.8. mennessä. Osa retkistä on jo loppuun varattuja. 

Tässä joitakin esimerkkejä retkistä: Riikinnevan jätteenpolttolaitos on osa teollisuuskaupunki Varkauteen suuntautuvan retken R2 ohjelmaa. Järvikylän kasvihuoneissa näkee salaatin matkan siemenestä lautaselle. Joroisissa on tutustumiskohteina myös Kartanogolf ja Pyhän Georgios Voittajan kirkko (R4). 

Maaseudun vientiyritykset leppävirtalaiset Gebwell Oy ja Oplatek Group Oy sekä Joroisten U-Cont Oy esittelevät toimintaansa retkellä R5. Suonenjoella keskitytään maidon ja marjojen jalostuksen (R8). Ainutlaatuiseen tähtitaivaaseen on mahdollista tutustua yöretkellä Härkämäen observatoriossa (R19). 

Mistä ruoka tulee – sitä selvitetään retkellä R6, joka vie nykyaikaisille maito-, emolehmä- ja marjatiloille Leppävirralla. Soisalon saaressa tutustutaan mm. Stroheckerin tilan Angus –karjaan ja Kaulamon kyläkauppaan (R11).

Koko retkitarjonta on esitelty verkkosivulla: maaseutuparlamentti.fi / Ohjelma / Perjantai 1.9. / Retket. Retken hintaan kuuluu ohjelmassa mainittu lounas.

Retkille ilmoittaudutaan verkko-osoitteessa: maaseutuparlamentti.fi / Ilmoittaudu. Lomakkeella valitaan ensin vaihtoehto ”Retki valintasi mukaan”, seuraavassa vaiheessa sitten itse retki.

Retkelle voi siis ilmoittautua kuka tahansa asiasta kiinnostunut. Samalla on tilaisuus vaihtaa kuulumisia eri puolilta Suomea tulevien Maaseutuparlamentin osallistujien kanssa.

Jätä kommentti