Varkaudessa syödään perjantaina kilpaa tacoja

Spread the love

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Gringo Bandito Taco Challenge-kiertue starttasi huhtikuussa Rovaniemeltä ja kiertueen neljäs osakilpailu on luvassa perjantaina Varkaudessa. Karsintakisoissa ympäri maata karsitaan kisaajia elokuussa Tampereella käytävään suureen finaaliin, jonka voittaja lunastaa itselleen kisamatkan Yhdysvaltoihin ensi vuonna lentoineen ja majoituksineen. Yhdysvaltojen kisassa on mahdollisuus lyödä rahoiksi, kun kovimmat syömärit palkitaan rahapalkinnoin. Tänä vuonna voittaja kuittasi itselleen 5.000 dollaria.

Varkaudessa tacoja syödään perjantaina 14.7. Warkaus Pit Stop Rantabulevardi ’17-tapahtumassa. Tacojen kilpasyönnin lisäksi päivään mahtuu myös taidetta, liikuntaa ja elävää musiikkia, joten upea päivä luvassa Hertunrannassa. Kisa starttaa klo 19.30.

Suomen kiertueen karsintakisoissa kisaajien tehtävänä on syödä viisitoista tacoa (paino 50g kappale) mahdollisimman nopeasti. Tacot ovat tyyliltään soft tacoja, joiden täytteenä on jauhelihaa, papuja ja hieman Gringo Bandito-kastiketta. Tulisia tacot eivät silti ole. Tampereen finaalissa syödään kymmenessä minuutissa maksimimäärä tacoja.

Viime vuoden finaalin voittaneen Jesse Pynnösen tulos oli 44 tacoa, joiden paino oli noin 2250g. Pynnönen kisasi Yhdysvalloissa Gringo Bandito Chronic Tacos -kisassa maailman kovimpia kilpasyömäreitä vastaan 8.4. ja tuloksellaan 62 tacoa sijoittui kisassa sijoille kuudesta kahdestaan.

Gringo Bandito on chilikastike, jonka takaa löytyy Suomeen syvästi rakastunut The Offspring-yhtyeen keulahahmo Dexter Holland. Kastike on rantautunut Suomeen 2013 ja nykyisin Suomi on kastikkeen tärkein vientimaa.

 

Osakilpailut 2017:

pe 28.4. Rovaniemi, Bull Bar & Grill

la 27.5 Rauma, Ravintola Kallio

la 24.6. Kauhajoki, Nummirock

pe 14.7. Varkaus, Warkaus PitStop 523

la 6.8 Heinola, Heinolassa Jyrää

 

Finaali

su 20.8. Tampere, Chilifest

Jätä kommentti