Warkauden Klubi on herännyt henkiin

Spread the love

Kesäkuun kolmen ensimmäisen viikon aikana Warkauden Klubilla Päiviönsaaressa on ollut säpinää. Nuoria on ollut kesätöissä – kaikkiaan 15 nuorta, iältään 14-18-vuotiaita. Osa heistä oli osittain Varkauden kaupungin kesätyötuella ja osa myös kesätyösetelillä.

Warkauden Klubin kunnostustöissä nuoret keskittyivät aluksi rakennuksen ulkopuoleen – alakerran ikkunat ja ikkunankarmit raapattiin ja maalattiin, rakennuksen kivijalkaa ja seiniä maalattiin, rappuset uusittiin ja maalattiin. Myös pihapiiriä on ehostettu – pensaita on hoidettu kuntoon, on siirrelty kasvienpaikkoja ja muutoinkin tehty puutarhaan liittyviä toimintoja.

Warkauden Klubilla on vietetty ensimmäiset juhlat jo ennen juhannusta, lauantaina 17.6. ja tämän jälkeen varauksia on erilaisiin tapahtumiin ja juhliin seuraavaan kesään saakka. Heinäkuun lopun Dekkarit-festivaaleilla Klubi on tärkeässä roolissa, koska siellä majoittuu kirjailijoita ja vieraita. Lisäksi Klubilla nautitaan festivaalien gaalaillallinen.

Warkauden Klubin korjaustyöt jatkuvat. Tavoitteena on kesän aikana korjata yläkerran ikkunoita ja tehdä rakennuksen yläkerran ulkoseinien maalaustöitä. Syksyn mittaan jatketaan korjaus- ja ehostustöitä sisätiloissa Warkauden Klubilla, jonka tilat jo tällä hetkellä ovat kunnossa.

Jätä kommentti