Kahvakuulan Cup of Scandinavia-kisaraportti

Spread the love

Lauantaina 17.6.2017 käytiin Tanskan Naestvedissa taistelu Skandinavian Cupista, joka oli tämän kauden päätavoite varkautelaisella Sanna-Maija Loikkasella. Hän osallistui kilpailuun 16 kg Long Cyclessä eli kahden käden rinnallevetotyönnössä ja kilpailu meni hyvin – hopeaa tuli. Sanna-Maija raportoi kisamatkasta seuraavasti:

”Saavuimme Naestvediin myöhään perjantai-iltana pitkän matkustamisen jälkeen ja kieltämättä mietin, kuinka ihmeessä jaksan seuraavana aamuna nostaa kahta 16 kg kuulaa, kun yhdenkin ajatteleminen kuulosti jo uuvuttavalta. Naestved sijaitsee n. 80 km Kööpenhaminasta etelään ja Varkaudesta matka perille kesti puolisen vuorokautta. Aikamoinen aika istua ensin bussissa, sitten lentokoneessa ja lopuksi vielä junassa.

Kisapäivän aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä ja hostellimme aamupala pesi laadullaan ja valikoimallaan monet hotellien aamiaiset ja vatsa täynnä, hyvin nukutun yön jälkeen kilpailu ei enää tuntunutkaan niin pelottavalta. Pakattuani kisakamat reppuun, lähdimme kävellen kisapaikalle. Matkaa kertyi alle 1,5 km ja tuntui hyvältä kävellä edellisen päivän istumisen jälkeen.

Kisapaikalla menimme ensialkuun puntarille ja vaakalukema näytti sitä mitä pitikin, joten taas yksi huolen aihe oli kaikonnut. Painoluokkaurheilijana sitä haluaa aina mahtua omaan painoluokkaansa, vaikka näissä kisoissa luokkia olikin vain kaksi, eikä painolla sikäli ollut juuri merkitystä. Ilmoittautumisen ja punnituksen jälkeen tutustuimme kisakuuliin, jotka olivat aivan uusia ja kiiltäviä. Se tietäisi siis hiomista ja pientä käsittelyä ennen omaa nostovuoroa. Sitten vuorossa olikin avaisseremonia ja kisat käynnistyivät naisten 24 kg tempauksella.

Omaa vuoroani odotellessa söin hieman ja lähdin hyvissä ajoin lämmittelemään. Ilmasto Naestvedissa on kosteampi mitä täällä meillä ja sen huomasi konkreettisesti lämmittelyssä, ei tarvinnut montakaan kertaa kuulaa heilauttaa, kun oli jo kunnon hiki päällä ja hengittäminen tuntui hankalalta kosteuden ja lämmön vuoksi. Erien välissä oli aina 2 minuuttia aikaa käsitellä kahvat ja heti kun edellinen erä lopetti, juoksin lavan taakse tarkistamaan kahvojen kunnon ja sivelin nestemäisen magnesiumin pintaan ja kannoin kuulat lavalle.

Ja sitten olikin jo itsekin aika nousta lavalle. Nostolavat olivat n. 10 cm korkuisia ja onttoja. Ensimmäinen minuutti tuntui omituiselta, kun kantapäät kumahtelivat onttoon alustaan, mutta sitten sekin pikkuhiljaa unohtui. Jouduin tekemään kovasti töitä, etten lähtisi liian nopealla tahdilla liikkeelle, koska se kostautuisi myöhemmässä vaiheessa ja vähän piti hidastella parin ensimmäisen minuutin aikana, että sain pidettyä tahdin 10 toistossa/minuutti.

Seitsemännen minuutin kohdalla luulin, että kohta loppuu, koska hengittäminen alkoi olla jo vaikeaa ja voimatkin ehtyä. Jotenkin kuitenkin sain sinniteltyä ja lopputulos oli yhteensä 93 toistoa ja täysi 10 minuutin aika lavalla. Entinen ennätykseni oli 89 toistoa, joten parannusta tuli 4 toiston verran. Tavoitteeni oli saada lähemmäksi sataa, mutta tiedän etten olisi pystynyt yhtään parempaan, joten kilpailu meni osaltani nappiin. 93 toistoa riitti tällä kertaa hopeasijalle ja voiton vei tanskalainen Mie Forup Olsen tuloksella 101 ja pronssia sai niin ikään tanskalainen Mathilda Flood tuloksella 87.

Cup of Scandinavia järjestettiin jo neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran Cup järjestettiin Hyvinkäällä 2014, 2015 Ruotsissa ja 2016 Norjassa. Ensi vuonna on jälleen suomalaisten vuoro kisajärjestäjänä. Skandinavian Cupissa kilpaillaan yksilölajien ohella myös maakilpailu. Maakilpailun pisteytys lasketaan parhaiden tulosten perusteella ja tänä vuonna voiton vei Suomi, joka voitti Ruotsin yhdellä pisteellä. Kolmanneksi tuli järjestäjämaa Tanska.”

 

 

Jätä kommentti