Markku Parkkonen kunnia-ammattilainen 2017

Spread the love

Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on nimennyt kunnia-ammattilaisen vuodesta 1972 alkaen. Arvonimi myönnetään ehdotusten perusteella vuorovuosin alkutuotannon, teollisuuden ja palvelualojen piiristä olevalle henkilölle.

Vuoden 2017 kunnia-ammattilainen valittiin teollisuuden piiristä ja  julkistettiin lauantaina 10.6. Leppävirta-päivien Unnukan rantatorin avajaisissa.

Leppävirran kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti 16.5. kokouksessaan valita vuoden 2017 kunnia-ammattilaiseksi Markku Parkkosen, joka on pitkän linjan metallialan ammattilainen Leppävirran pitäjiltä. Nykyisin Parkkonen työskentelee Amec Foster Wheelerillä työnjohtajana.

Leppävirran ammattikoulun jälkeen opiskelu jatkui Teknisessä koulussa Kuopiossa. Parkkonen valmistui vuonna 1982 ja on siitä lähtien työskennellyt metallialalla toimihenkilötehtävissä. Työura alkoi Ahlström Osakeyhtiössä, siellä Parkkonen työskenteli levyseppänä vuoteen 1982 saakka ja sen jälkeen työnjohtajana 1989 saakka. YIT:lle Parkkonen siirtyi 1989 ja työskenteli siellä vuoteen 2001 saakka. Ura on jatkunut tuon jälkeen Amec Foster Wheelerillä.

Parkkonen on kotoisin Leppävirran Särkijärven kylältä ja toimi kotipaikallaan myös maanviljelijänä. Metsästys ja kalastus ovat olleet hyviä harrastuksia jo nuoresta alkaen, ja metsästysseurojen luottamustehtävissä Parkkonen toimi erityisesti 1980-luvulla.

Jätä kommentti