Uusi kesätapahtuma Leppävirralla

Spread the love
Matkailukeskus Unnukan pihapiiristä avautuu kaunis maisema. Tämä kuva on napattu kesäkuun alussa vuonna 2008. (Kuva: Vesa Moilanen)
Matkailukeskus Unnukan pihapiiristä avautuu kaunis maisema. Tämä kuva on napattu kesäkuun alussa vuonna 2008. (Kuva: Vesa Moilanen)

Leppävirralla järjestetään lauantaina 26.8.2017 uusi ”Valoa ja Virtaa”-kesätapahtuma, joka on osa ”Meijän Leppävirta”-hankkeen kehitystyötä Leppävirralla.  Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo vuosi sitten toukokuussa 2016. Heti projektin alussa mukaan ilmoittautui lähes 30 paikkakunnan yhdistystä ja yritystä.  Suurelle yleisötapahtumalle nähtiin olevan tarvetta, koska sellaista ei ole aikaisemmin järjestetty. Muuten – 26.8. on ”sata päivää sataan” eli Suomen syntymäpäivään.

Tapahtuma-alueena Matkailukeskus Unnukka ja sen ympäristö.  Tapahtuma alkaa aamukymmeneltä ja kestää koko päivän aina puoleenyöhön saakka.  Aamu- ja keskipäivä on pyhitetty lapsiperheille, lapsille ja kaikille lapsenmielisille sisältäen monipuolista ohjelmaa.

– Leppävirralla jo perinteisesti järjestetty arkisirkus kattaa alkupäivän ohjelman.  Lisäksi Leppävirta Racing Team tuo alueelle oikeat mikroautot ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla tätä vauhdikasta lajia.  Autot sopivat myös lapsille esikouluikäisistä lähtien, kertoo ”Meijän Leppävirta”-hankkeen Timo Paasonen, jonka mukaan alkuiltailtapäivästä nähdään Tea Hiillosteen show ja lasten muotinäytös, jossa juontajana toimii taikuri Alfredo.  Hän myös ilahduttaa koko päivän lapsia rakentamalla ilmapalloista kivoja eläinhahmoja.

– Heti puoliltapäivin aloittaa myös Iittalan ja Franken yhteistyönä tuottama kokkinäytös, jossa kokataan edullisia annoksia nälkäisille juhlavieraille pientä korvausta vastaan. Iltapäivää vietetään mm. tanssin, musiikin ja erilaisten muiden ohjelmanumeroiden merkeissä, Paasonen jatkaa.

Aikuisten muotinäytös kerää yleisöä ennen iltakuutta ja silloin alkaa Lions Clubin possujuhla. Maukasta vartaassa grillattua possua riittää 300 nälkäiselle ja syöjiä, sekä muita alueella liikkuvia viihdytetään mm. bändimusiikilla.  Possujuhlan lippuja myydään jo etukäteen ja alueella on myös anniskeluoikeudet,

– Ilta jatkuu musiikilla ja Leppävirran ensimmäisillä Vitsivualeilla, jossa tarinankertojat ottavat mittaa toisistaan lavalla.  Kilpailun jälkeen Kaukolasipartio tulee viihdyttämään yleisöä, ilta huipentuu vielä bändimusiikkiin ja iltaa lopetellaan lähempänä keskiyötä.

Autojen paikoitus on järjestetty Vesileppiksen alueelle Vokkolaan, josta kulkee koko tapahtuman ajan ilmainen kaupunkijuna – pääsee kätevästi alueelle ja sieltä pois, Timo Paasonen kertoo.

Jätä kommentti