Max ja Moritz kepposten kimpussa

Spread the love

Kajaanin Kaupunginteatteri tuo tähtivierailuna Varkauden Teatteriin kuusi näytöstä kiitetystä esityksestä ”Max ja Moritz kepposten kimpussa” toukokuun puolivälissä.

Kajaanin Kaupunginteatterin näyttelijät herättävät henkiin Max ja Moritz-tarinan, joka kertoo kahdesta kurittomasta pojasta. Tarina on saksalaisen lastenkirjallisuuden tunnetuimpia. Wilhelm Busch julkaisi sen 1865.

Max ja Moritz kertoo kahdesta keppostelevasta kaveruksesta, jotka juonivat pahaa-aavistamattomien kyläläisten päänmenoksi jos jonkinnäköisiä kolttosia. Poikien elämäntahto kumoaa kaikki kurissapitopyrkimykset. Pojat tahtovat vain elää ja nauttia, ottaa maailmasta parasta, mitä sillä on annettavanaan.

Onni on pojille hekottelua ja naurua, kun räätäli räpiköi purossa, tai opettaja on pamauttanut naamansa mustaksi piippua sytyttäessään.. Mutta kuinka poikaviikareiden käy – pääsevätkö he pälkähästä vai saavatko he ansionsa mukaan..?

Wilhelm Buschin legendaarinen lasten kuvakirja taipuu Kajaanin Kaupunginteatterin alueryhmän ja ohjaaja Minna Vainikaisen otteessa ratkiriemukkaaksi alakouluikäisille suunnatuksi esitykseksi, jossa tarinan sisältämät kahden poikaveijarin kyläläisille tekemät seitsemän kepposta näyttämöllistyvät muun muassa sirkusteatterin keinoin! Hulvaton esitys sisältää vekkulia riimittelyä, vauhtia ja toimintaa sekä hyväntahtoista huumoria – olkoonkin, että viikareiden kepposet ovat melkoisia..!

Näytökset ovat päiväsaikaan Varkauden Teatterissa, pe 12. – ke 17.5.2017. Esityksen kesto on 50 minuuttia ja väliaikaa ei ole.

Jätä kommentti