Humanitaarisen avun keräys Karjalaan Varkaudessa

Spread the love

Suomi-Venäjä-Seuran Varkauden Seudun osaston keväinen perinne järjestää humanitaarisen avun keräys rajan taakse yhdessä Karjalan Apu – järjestön kanssa jatkuu jälleen. Keräys tapahtuu nyt lauantaina 06.05.2017 klo 10-12 välisenä aikana Taulumäen torilla Varkaudessa. Karjalan Avun pakettikuormuri on silloin torilla ja ihmisten tuoma keräyskelpoinen materiaali lastataan suoraan autoon saman tien. Lahjoitettu materiaali siirtyy ensin Joensuuhun kunnon ja puhtauden tarkastukseen ja sitten sieltä rajan taakse useampaan kohteeseen, joista usea toimii ystävyyskaupunki Petroskoissa.

Karjalan Avulla on virallinen lupa toimittaa rajan taakse erityisesti aikuisten ja lasten vaatteita ja kenkiä mutta myös liina- ja vuodevaatteet ja erilaiset sairaalakalusteet ja -välineet voidaan ottaa vastaan. Edellytys on, että lahjoitettava materiaali on ehjää ja puhdasta. Keräyksen jatko ensi vuonna on vaarassa koska työvoimaviranomaiset ovat kiristäneet työvoiman myöntämisen ehtoja. Suurin osa Karjalan Avun materiaalin käsittelyvoimasta on ollut työllistettyjä jotka ovat muuttaneet juuri itärajan takaa Suomeen.

Osasto muistuttaa, että materiaaleja ei voida ottaa vastaan ennen keräysaikaa eikä sen jälkeen. Paras tapa on pakata kotona lahjoitukset muovisäkkeihin tai pienempiin pahvilaatikkoihin. Silloin ne eivät vie turhaa tilaa kuorma-autossa. Säkit avataan ja lajitellaan Joensuussa.

Jätä kommentti