Laaja valokuvanäyttely avataan Leppävirralla 27.4.

Spread the love

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2017 klo 13.00 avataan valokuvanäyttely Vesileppis Areenan näyttelytilassa: Teemalla ”Veteraanisukupolvi” koottu valokuvanäyttely on kunnianosoitus ja kiitos sotiemme 1939-1945 veteraaneille sekä koko veteraanisukupolvelle niistä uhrauksista ja työstä mitä he tekivät Suomen itsenäisyyden puolesta. Veteraanisukupolvi rakensi meille nuorille itsenäisen hyvinvointiyhteiskunnan. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna koko loppuvuoden.

Näyttelyssä on esillä noin sata valokuvaa

Valokuvanäyttely esittää veteraanisukupolven elämää ennen sotia ja sotien aikana. Kuvia on Leppävirralta ja sotatoimialueilta. Näyttely antaa myös lyhyen katsauksen sotahistoriaan karttapiirroksin ja tekstein leppävirtalaisten veteraanien sotatiestä.

Näyttely jakaantuu ajallisesti seuraaviin osiin:

– Ennen sotia, Talvisota, Jatkosota, Mannerheim-ristin ritari, Lottatoiminta, Kotirintama, Evakkotaival, Siirtoväki, Sankarivainajien muistotaulut (Pro-Patria)

Valokuvat on saatu kerättyä yksityisiltä Leppävirran kunnan alueelta sekä SA- kuvarkistosta

Näyttelyn tavoitteena on veteraaniperinteen siirtäminen nuorille sukupolville sekä lisätä erityisesti nuorison tietoisuutta veteraanisukupolven sankaruudesta ja uhrivalmiudesta sekä hyvinvointiyhteiskunnan luomisesta.

Valokuvanäyttelyn lisäksi Leppävirran kirjaston kotiseutukokoelmassa voi syventyä tarkemmin veteraanien, lottien ja siirtokarjalaisten haastatteluihin sekä muistelmiin.

Lisätietoja löytyy täältä.

”Veteraanisukupolvi”-valokuvanäyttely on osa virallista Suomi 100-ohjelmaa.

Jätä kommentti