Taitaja2017-kisaan parhaalla työnjäljellä

Spread the love
Matti Ruuskalla on puualan opiskelut loppusuoralla. Nyt hän harjoittelee aktiivisesti Taitaja2017-kilpailuun finaaliin. Kilpailu on Helsingissä toukokuun puolella.
Matti Ruuskalla on puualan opiskelut loppusuoralla. Nyt hän harjoittelee aktiivisesti Taitaja2017-kilpailuun finaaliin. Kilpailu on Helsingissä toukokuun puolella. (Kuva: Vesa Moilanen.)

Savon ammatti- ja aikuisopiston puualalla Kuopiossa opiskeleva, Varkaudesta kotoisin oleva Matti Ruuska harjoittelee toukokuussa Helsingissä järjestettävään Nuorten ammattitaidon SM-kilpailuun, Taitaja2017-kisaan.Taitaja-kisaan hän osallistuu toista kertaa, viime vuoden sijoitus oli neljäs – 0.23 pisteen erolla kolmanteen sijaan.

– Sitä tänä vuonna lähdetään kuromaan kiinni. Tänä vuonna uho on kovempi ja harjoittelen enemmän, myös ihan perusjuttuja. Yritän tehdä vähemmän virheitä, kuin muut finalistit, Matti sanoo.

– Puu on hieno, kestävä ja ekologinen materiaali, josta voi tehdä mitä vaan. Tulevaisuuden suunnitelmissa mielessä siintää kirkkaana ammatit: arkkitehti, rakennusarkkitehti, rakennusmestari. Minua kiehtoo ajatus puukerrostalojen rakentaminen isoista elementeistä. Siihen tarvitaan uutta osaamista ja uusia näkemyksiä, toteaa Matti.

– Kun teen itselle, asiakkaalle tai kilpailuun töitä, se motivoi minua tekemään parhaan työnjäljen. Kilpailussa teen kaiken viimeisen päälle, sanoo Matti, jolla juuri ennen viime vuoden kilpailua päättyi NY-vuosi. Tälläkin hetkellä hän tekee koko ajan asiakastöitä. Opintojen ohessa Matti ajaa myös Varkauden taksissa yövuoroa.

Savon ammatti- ja aikuisopiston puualan lehtori Jukka Korhonen valmentaa Mattia jo toista vuotta peräkkäin.

– Kilpailijana Matin vahvuuksiin kuuluu nopeus, tarkkuus ja työn viimeistelyn taso on hieno. Matti on itseohjautuva, huumorintajuinen ja vahvasti oma-aloitteinen. Opinnot ovat jo hyvänaikaa olleet loppusuoralla, mutta Matti viihtyy koululla harjoittelemassa, valmentaja kuvailee.

Jätä kommentti