Monipuolinen arkeologian päivä Varkauden museossa

Spread the love

Varkautelaissyntyinen Pohjois-Savon maakunnallinen arkeologi ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon arkeologi Tanja Tenhunen saapuu pitämään sunnuntaina 23.4.2017 monipuolisen Arkeologian päivän Varkauden museossa (Wredenkatu 5 A).

Koko perheelle sopivissa ”Elämää kivikaudella”-työjoissa klo 10.30, 11.30 ja 13.00 Tanja Tenhunen kertoo kuvien ja aitojen kiviesineiden avulla, millaista elämä oli kivikaudella. Halukkaat pääsevät myös virtuaalimatkalle kivikauteen VR-lasien avulla. 3D-esitys vie kivikautiselle pihalle ja päästää kurkkaamaan millaiselta talon sisällä näytti.

Oletko metallinetsintäharrastajia tai muuten löytänyt  muinaiskaluja, jota epäilet yli 100 vuotta vanhoiksi? Tuopa ne arkeologin katsottavaksi ja tunnistettavaksi klo 14.00. Yksittäiset esineetkin tuovat tärkeää lisätietoa alueen historiasta.

Klo 15.00 Tanja Tenhusen pitää esihistorian vuosituhansille painottuvan yleisöluennon  ”Metsästäjä-keräilijöiden Varkaus”. Kuvien kautta kerrotaan ihmisten saapumisesta Pohjois-Savon alueelle, elämästä ja oloista kivikauden eri aikakausina.

Arkeologian päivän kaikki ohjelmat ovat maksuttomia ja museoon on vapaa pääsy.

Jätä kommentti