Arkeologian päivä koko perheelle torstaina 9.3.

Spread the love

Jos tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten arki kiinnostaa, niin Varkauden museoiden Arkeologian päivänä torstaina 9.3.2017 on oiva tilaisuus kurkistaa kivikauteen. Varkautelaissyntyinen Pohjois-Savon maakunnallinen arkeologi ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon arkeologi Tanja Tenhunen kertoo kuvien ja aitojen kiviesineiden avulla millaista elämä oli kivikaudella. Halukkaat pääsevät myös virtuaalimatkalle kivikauteen VR-lasien avulla. 3D-esitys vie kivikautiselle pihalle ja päästää kurkkaamaan millaiselta talon sisällä näytti. Koko perheelle sopivat Elämää kivikaudella-työpajat ovat klo 11.00, 12.00, 14.00 ja 15.00.

Tanja Tenhusen pitää myös esihistorian vuosituhansille painottuvan yleisöluennon klo 17.00 aiheena  Metsästäjä-keräilijöiden Varkaus. Kuvien kautta kerrotaan ihmisten saapumisesta Pohjois-Savon alueelle, elämästä ja oloista kivikauden eri aikakausina. Työpajat ja yleisöluento ovat maksuttomia ja museoon on vapaa pääsy.

Jätä kommentti