Arkeologian päivä koko perheelle torstaina 9.3.

Jos tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten arki kiinnostaa, niin Varkauden museoiden Arkeologian päivänä torstaina 9.3.2017 on oiva tilaisuus kurkistaa kivikauteen. Varkautelaissyntyinen Pohjois-Savon maakunnallinen arkeologi ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon arkeologi Tanja Tenhunen kertoo kuvien ja aitojen kiviesineiden avulla millaista elämä oli kivikaudella. Halukkaat pääsevät myös virtuaalimatkalle kivikauteen VR-lasien avulla. 3D-esitys vie kivikautiselle pihalle ja päästää kurkkaamaan millaiselta talon sisällä näytti. Koko perheelle sopivat Elämää kivikaudella-työpajat ovat klo 11.00, 12.00, 14.00 ja 15.00.

Tanja Tenhusen pitää myös esihistorian vuosituhansille painottuvan yleisöluennon klo 17.00 aiheena  Metsästäjä-keräilijöiden Varkaus. Kuvien kautta kerrotaan ihmisten saapumisesta Pohjois-Savon alueelle, elämästä ja oloista kivikauden eri aikakausina. Työpajat ja yleisöluento ovat maksuttomia ja museoon on vapaa pääsy.

Jätä kommentti