Nuoret kalastajat sukelsivat talveen 4.2. – pilkkivavat kädessään

Spread the love
Kuvituskuva: Vesa Moilanen

Satavuotiaan Suomen ensimmäinen luonnonpäiväviikonloppu tarjosi talvisesta luonnosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kalastusta ohjatusti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämällä valtakunnallisella nuorten pilkkileirillä Pälkäneellä .

Viikonloppuun kuului aimo annos kalan narraamista jään alta. Kohdelajeina olivat made, kirjolohi ja ahven. Pilkkiminen kiinnostaa edelleen nuoria, sillä majoituspaikkojen määrää jouduttiin lisäämään vielä viime metreillä. Innokkaita leirille tulijoita oli enemmän kuin ennalta varattuja paikkoja. Liki viisikymmenpäinen nuorten joukko oli hieno näky Kukkian jäällä, jossa paikallisetkin ihmettelivät pilkkimisestä innostuneita nuoria.

Valtakunnallisesta pilkkileiristä on tarkoitus tehdä tulevaisuudessa Suomen suurin nuorten kalastusleiri. Ensi talven tavoitteena on sadan nuoren osallistuminen. Pilkkiminen on suuri osa kalastusharrastusta, joten nuoret odottavat leiritoimintaa myös talvisin. Oikeanlaisen leiripaikan löytäminen ei kuitenkaan ole aivan helppoa näin suurelle joukolle.

Pilkkileirin tarkemmat kuulumiset ja valtakunnan muut nuorten kalastustapahtumat löytyvät nuorten omilta kalastussivuilta Fisuun.fi.

Jätä kommentti