Dekkariaiheinen kirjoituskilpailu – maaliskuun loppuun saakka

Spread the love

Ensi kesänä toista kertaa järjestettävä Varkauden dekkarifestivaali etsii uusia rikosaiheisia novelleja valtakunnallisella kirjoituskilpailulla. Tekstien ei kuitenkaan tarvitse liittyä Varkauteen millään tavalla. Novellikilpailun voittaja julistetaan 29.7.2017 Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus -tapahtuman Dekkarigaalassa Warkaus-salissa. Parhaista teksteistä kootaan novellikokoelma, jolle haetaan kustantaja tai se julkaistaan itse.

Palkintosumma 1000 euroa annetaan parhaalle tai jaetaan useammalle. Valinnan tekee paikallinen kirjallisuuden ja dekkarien tuntijoiden raati johon kuuluu Dekkariseuran perustajajäsen Juhani Virnes, Savon Sanomien toimittaja Vuokko Viljakka, Kirja-Varkauden puheenjohtaja Harri Koivistoinen sekä festivaalin järjestäjäpuolen edustajana Teemu Paananen.

Aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kielen on oltava suomi ja mitta 3-5 A4-liuskaa. Kirjoitusaikaa kilpailussa on maaliskuun loppuun.Tarkat säännöt löytyvät osoitteesta www.brott.fi

Dekkarit festivaali sijoittuu heinäkuun viimeiseen viikonloppuun ja sisältää mm. dekkarielokuvia drive in-näytöksinä, kirjallisuutta sekä truecrime osion, jossa käydään läpi historian selvittämätöntä murhamysteeriä. Tapahtumapaikkana on Päiviönsaaren alue.

Tapahtuman suojelijana eli ”kummisetänä” toimii intendentti Matti Nummenpää. Hän on Mauri Sariola-seuran intendentti ja alansa kattojärjestön Suomen Kirjailijanimikkoseurojen puheenjohtaja.

Jätä kommentti