Upea Da Vinci –taide-elämys Maximissa

Spread the love

Varkauden elokuvateatteri Maximin event-tarjonta laajenee taide-elämyksellä, kun LEONARDO DA VINCI – NERO MILANOSSA- dokumentti tarjoaa kierroksen legendaarisen visionäärin kunniaksi järjestetyssä näyttelyssä.

Leonardo da Vinci vietti 1400-luvun lopussa 18 vuotta Milanossa Il Moroksi kutsutun Ludovico Sforzan hovissa. Se oli taiteilijan elämässä pitkä ja tärkeä vaihe, joka jätti lähtemättömän vaikutuksensa kaupunkiin. Milano osoitti viime vuonna kunnioitustaan Da Vincia kohtaan järjestämällä laajan näyttelyn Palazzo Realessa. Dokumentti Leonardo da Vinci – Nero Milanossa perustuu tähän huippusuosittuun näyttelyyn. Se yhdistää haastatteluja ja näyttelyn kuvitusta kertoessaan tarinan itse taiteilijasta ja jälkipolville jätetyistä taideaarteista.

Haastattelujen ja teosesittelyjen lisäksi dokumentissa on myös näyteltyjä jaksoja, joissa näyttelijät Cristiana Capotondi, Alessandro Haber, Gabriella Pession ja Nicola Nocella esittävät Da Vincin Milanon elämään kuuluneita huomattavia historiallisia henkilöitä autenttisilla tapahtumapaikoilla. Heidän avullaan dokumentti valottaa Leonardoa ihmisenä kaupungin ja taidehistorian legendaarisessa vaiheessa.

Esitykset ovat Maximissa tiistaina 25.10. klo 19.00 ja torstaina 27.10. klo 13.00. Esitys on englanninkielinen, englanninkielisin tekstein.

davinci-6

Jätä kommentti