Maximin matineasarjan syyskaudella tarjolla monipuolinen kattaus

Spread the love

Elokuvateatteri Maximin matineasarja alkaa sunnuntaina 18. syyskuuta. Sarjassa nähdään kuusi uutta ja laadukasta elokuvaa, jotka kaikki esitetään kahdesti. Esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Kauden aloittava elokuva SUFFRAGETTE on huippunäyttelijöiden kannattelema, ylistetty draama brittiläisten suffragettien eli naisten äänioikeutta ajaneen liikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa. Roolissaan loistava Carey Mulligan esittää pelotonta ja oikeudentajuista Maudia, josta tulee nousevan naisliikkeen kantava voima. Maailman muuttaminen vaatii äärimmäisiä keinoja, ja niitä nämä naiset eivät epäröi käyttää. Muissa keskeisissä rooleissa mm. Meryl Streep, Helena Bonham-Carter, Ben Whishaw ja Brendan Gleeson.

Pedro Almodóvarin uusi elokuva JULIETA on draama naisista, rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä. Alice Munron kolmeen novelliin pohjautuva elokuva kertoo Julietasta, hänen tyttärestään ja siitä miten tytär täysi-ikäiseksi tultuaan hylkää äitinsä sanaakaan sanomatta. Kaikin keinoin tytärtään etsivälle Julietalle selviää ainoastaan se, miten vähän hän tyttärestään tietää. Pääosissa Adriana Ugarte ja Emma Suaréz.

Omalaatuisen kaunis, mustalla huumorilla ladattu rakkaustarina THE LOBSTER on dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva tarina, jossa sinkkuna eläminen ei ole vaihtoehto. Parinmuodostus on pakollista, joten sinkut suljetaan salaperäiseen hotelliin, jossa heidän on 45 päivän aikana löydettävä uusi tosirakkaus, tai muuten kohtalona on eläimeksi muuttaminen. Tässä surrealistisessa maailmassa vaimonsa jättämäksi joutunut David yrittää ensin löytää kumppanin hotellissa, mutta lopulta päättää paeta. Pakomatkalla hän tapaa arvoituksellisen naisen, joka yllättäen herättää hänessä vahvoja tunteita… Elokuva palkittiin Cannesissa tuomaristopalkinnolla, Jury Grand Prix’lla. Kreikkalaisen Yorgos Lanthimosin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään mm. Colin Farrell, Rachel Weisz, Lea Seydoux ja John C. Reilly.

Robert Kanigelin romaaniin perustuva elokuva THE MAN WHO KNEW INFINITY on tositapahtumiin pohjautuva tarina ystävyydestä, joka muutti matematiikan lakeja ikuisiksi ajoiksi. Vuonna 1913 köyhistä oloista kotoisin oleva itseoppinut intialainen matemaattinen nero Ramanujan sai kutsun Cambridgen Trinity Collegeen. Siellä hän joutui taistelemaan todistaakseen aidon neroutensa ensin omalaatuiselle mentorilleen, professori GH Hardylle, ja myöhemmin koko maailmalle. Elokuvan pääosissa nähdään Jeremy Irons, Dev Patel, Malcolm Sinclair ja Stephen Fry.

Tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uusin elokuva KOMMUUNI on saanut innoituksensa ohjaajan omista lapsuudenkokemuksista. Hykerryttävän draamakomedian pääpari Erik ja Anna etsii vaihtelua elämäänsä ja päättää perustaa kommuunin Erikin perimään hulppeaan huvilaan Kööpenhaminan hienostoalueella. Talo on nopeasti täynnä iloa ja elämää, mutta pian syrjähypystä alkanut suhde rikkoo yhteisön tasapainon. Pääosissa mm. Trine Dyrholm ja Ulrich Thomsen.

Koskettavassa draamaelokuvassa CAPTAIN FANTASTIC pelkistettyä ja eristäytynyttä elämää luonnon helmassa viettänyt perhe joutuu järkyttävän tragedian jälkeen lähtemään luomastaan lintukodosta ja kohtaamaan modernin maailman erilaiset arvot ja maailmankatsomuksen. Suurperheen isä Ben yrittää pitää perheen koossa uusissa olosuhteissa ja auttaa lapsiaan selviytymään nyky-yhteiskunnan haasteissa. Humoristisen ja ajatuksia herättävän elokuvan on ohjannut Matt Ross, ja vahvan pääosan tulkitsee Viggo Mortensen.

Maximin syksyn 2016 matineasarja

18.9. + 20.9. Sarah Gavron: SUFFRAGETTE

2.10. + 4.10. Pedro Almodóvar: JULIETA

16.10.+18.10. Yorgos Lanthimos: THE LOBSTER

30.10. + 1.11. Matt Brown: THE MAN WHO KNEW INFINITY

13.11.+15.11. Thomas Vinterberg: KOMMUUNI

20.11.+22.11. Matt Ross: CAPTAIN FANTASTIC

Muutokset ovat mahdollisia. Esitysajat vaihtelevat.

Paikkana toimii elokuvateatteri Maxim (Kauppakatu 27, Varkaus).

Jätä kommentti