Retrospektiivinen näyttelykokonaisuus jatkuu

Taiteilija, keraamikko Leena Mäki-Patolan tänä vuonna järjestämä retrospektiivinen näyttely ”OX” ja ”Jokapäiväinen taide” jatkuu. Näyttelykokonaisuuden nimi viittaa ajatukseen, että taiteen tulisi olla osa jokapäiväistä elämää – kuten leivän. Näyttelykokonaisuus koostuu kaikkiaan 16 osasta.

Leena Mäki-Patolan takautuvia teoksia tuli juuri vastikään Taitotalo Navitaksen tiloihin. Yläkuvassa etualalla "Odottava" - vuodelta 2001. Tässä "Unelmoija" - vuodelta 2001.
Tässä ”Unelmoija” vuodelta 2001. Artikkelin yllä etualalla  ”Odottava” vuodelta 2001.

Merkittävä osa näyttelyä on takautuvien teosten sijoittaminen Varkaudessa keskelle ihmisten arkea julkisiin tiloihin ja yrityksiin.

Takautuvia teoksia nimellä ”Jokapäiväinen taide” on parhaillaan esillä 31.1.2017 saakka Kylpylähotelli Kuntorannan allasosastossa, 30.12.2016 saakka Varkauden kaupungintalon 3. kerroksessa, Varkauden sairaalan laboratoriossa, Amec Foster Wheeler Energia Oy:n tiloissa, Taitotalo Navitaksessa sekä Terveystalon Linjurinkadun toimipisteessä, 3.9.2016 asti Seurakuntavirasto Majakan ikkunoissa ja 30.11.2016 asti Stora Enso Oyj:n Hiomo-rakennuksessa.

Leena Mäki-Patolan keraamisia tuhkauurnia esittelevä näyttely ”Maata ja tuhkaa on Varkauden Taito Shopin näyttelytilassa 3.9.2016 saakka.

”Teet sä taidetta?” – lasten ja nuorten osallistavan kuvataideprojektin tuloksena valmistunut ympäristötaideteos on Savon Painon tehdasalueen verkkoaidassa (Taipaleentie 17) elokuun loppuun.

”Kuukauden taiteilija”-esittäytyminen teemalla ”OX” Galleria Sculptorissa Helsingissä kestää elokuun loppuun.  Näyttelykokonaisuuden viimeinen osa, ”OX”, on esillä Kuopion taidemuseon installaatiogalleriassa 08.11.-03.12.2016.

Kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti