Vekara-Varkaudessa riittää tekemistä ja kokemista koko viikon ajaksi

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Nyt se käynnistyi – Vekara-Varkaus-festivaaliviikko aamukymmeneltä 13.6. Itsenäisyydenpuistossa Varkauden kaupungintalon vierustalla. Ei sadetta, väliin tuulta ja aurinkoa, väkeä paikalla runsaasti – ja tietysti Lehtevämies. Tapahtumaviikon päättymispäivä on sunnuntaina 19.6.

Tämän kesän Vekara-varkauden teemana on ruoka ja Vekarakummina Pipsa Hurmerinta, kokki ja tv-juontaja – tunnettu mm. Top Chef-ohjelmista ja kirjoittamistaan keittokirjoista.

Yllätysvierailun avajaisten esiintymislavalle teki Vekara-Varkauden tämän kesän tähtivierailu – Mariel-tanssiteos. Innostavalla musiikillaan Hotamolla ja Näppikääpänen pistivät avajaisyleisöä rytmiin mukaan, Pihlajakummun alpakat olivat ihasteltavina, Joroisten 4H-yhdistys esitteli toimintojaan kuten myös UNICEFin Varkauden vapaaehtoisryhmä puffetillaan.

Ja jo perinteeksi muodostunut juttu oli Vekarapuun istuttaminen kaupunginpuutarhuri Timo Kinasen opastuksella. Jack Warpusen sähköinen ”merirosvoristeilyalus” lipui äänettömästi Pirtinvirralla ja Taipaleentien aidan ympäristöteosnäyttelyyn laitettiin lisää taidetta.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti