Ympäristöteosnäyttely valtatie 23:n varteen

Spread the love
Ympäristöteosnäyttelyn tiedotustilaisuudessa Ilmattaren ympärillä taiteilijat Maria Rouvinen-Mäkelä (kuvassa vas.), Meeri Torvinen, Leena Mäki-Patola, Kaarin Oresmaa, Marko Viljakka, Taru Mäntynen, Riitta Turunen, Vekara-Varkaus-festivaaliviikon tuottaja Heli Sutinen ja taiteilija Susanna Nissinen. Savon Painon aitaan toteutuvassa teoksessa on monenlaista väriloistoa - ja lisää tulee.
Ympäristöteosnäyttelyn tiedotustilaisuudessa Ilmattaren ympärillä taiteilijat Maria Rouvinen-Mäkelä (kuvassa vas.), Meeri Torvinen, Leena Mäki-Patola, Kaarin Oresmaa, Marko Viljakka, Taru Mäntynen, Riitta Turunen, Vekara-Varkaus-festivaaliviikon tuottaja Heli Sutinen ja taiteilija Susanna Nissinen. Savon Painon aitaan toteutuvassa teoksessa on monenlaista väriloistoa – ja lisää tulee.

Varkaudessa toteutuu Vekara-Varkaus-festivaaliviikon aikana lasten ja nuorten osallistavan kuvataideprojektin myötä ympäristöteosnäyttely ”Teet sä taidetta?”, jossa yhteistyötahoina ovat Varkauden seudun kuvataiteilijat, Soisalo-kuvataidekoulu, Varkauden lukio, Vekara-Varkaus-festivaaliviikko, Savon Paino ja paikallisia yrityksiä. Viidestä osasta koostuva teoskokonaisuus tehdään Varkauden keskustassa oleviin Savon Painon aluetta rajaaviin verkkoaitoihin Valtatie 23:n, Taipaleentien varteen. Teos paljastetaan festivaaliviikon avajaispäivänä 13.6. klo 11.30 ja se on esillä 31.8.2016 saakka.

Teoskokonaisuuden työskentelystä pääosa on ollut integroituna Soisalo-kuvataidekoulun ja Varkauden lukion kevätlukukauden 2016 ohjelmaan. Teos on myös yksi osa Leena Mäki-Patolan vuodelle 2016 ajoittuvasta retrospektiivisesta näyttelykokonaisuudesta ”Jokapäiväinen taide”.

Ympäristöteoksen työskentelyn lähtökohtana on ollut Mäki-Patolan teoksissa esiintyvä neljän elementin teema: maa, ilma, veri ja vesi. Teema on liittynyt kiinteästi Soisalo-kuvataidekoulun lukuvuodelle 2015-2016 valitsemaan teemaan ”Elämää pohjolassa”. Taideprojektin taiteilijat ovat Leena Mäki-Patola, Taru Mäntynen, Susanna Nissinen, Kaarin Oresmaa, Maria Rouvinen-Mäkelä, Meeri Torvinen, Riitta Turunen ja Marko Viljakka. Taiteilijat eivät ole pelkästään toimineet ryhmien ohjaajina vaan teoksessa on näkyvissä myös heidän oma taiteellinen panoksensa.

Yksi teoksen osa toteutetaan Vekara-Varkaus-viikolla työpajamuotoisesti. ”Teet sä taidetta?”-ympäristötaidetyöpajan teemana on vesi. Tekstiilitaiteilija Riitta Turusen kanssa yhteistyössä rakentuu ympäristötaideteoksen viides osa. Teos kudotaan ja punotaan suoraan aitaan. Materiaaleina käytetään tekstiili-, kuitu- ja kierrätysmateriaaleja, joista taiotaan vedenkaltaista pintaa. Värimaailma on pääosin sinisävyinen kaikkine veden mielikuviin liittyvine sävyineen.

Työpajatyöskentely on maanantaina 13.6. klo 12-18 ja tiistaina 14.6. klo 10-16. Työpajatyöskentelyyn ovat tervetulleita kaikenikäiset aiheesta kiinnostuneet – isät, äidit, mummit, ukit ja vaikkapa valtatiellä liikkujat.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti