Tapahtuma sai väen liikunnan pariin Hertunrannassa

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Perjantai ja kolmastoista päivä, Kukan ja Flooran päivä. Hertunrannassa Varkaudessa puolenpäivän jälkeen oli iloisia ilmeitä ja liikunnan tuntemusta. Liikuta minua-tapahtuma kokosi väkeä kokeilemaan eri liikuntamuotoja Senioripuistossa, joka muuten on yksi suosituimmista lasten leikkipaikoista Varkaudessa. Senioripuisto palvelee varttuneita ihmisiä ja myös lapsiperheitä.

Tapahtuman järjesti Vammel ry yhteistyökumppaneineen ja tarkoituksena oli tarjota liikunnan ja mukavan yhdessäolon merkeissä kohtaamispaikka – ja siinä onnistuttiin. Esimerkiksi saappaanheittoon oli kirjattu klo 14 tietämillä jo puolensataa suoritusta – ja tapahtuma oli vielä kesken. Yhden korin taktiikalla heitettiin frisbeegolfia ja kädentarkkuutta harjoitettiin myös pelaamalla bocciaa. Ja puistojumppa sujui mallikkaasti tangomusiikin soidessa taustalla.

Liikuta minua-kampanja haastoi yhteisöjä ja yksilöitä ympäri Suomen luomaan keväinen, vapaaehtoisen ja omaehtoisen toiminnan tapahtuma. Kampanjan toteuttivat tänä vuonna Kansalaisareena ry verkostoineen yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan verkosto VaReksen/Vuolle Setlementti ry:n, PiggyBaggyn, Tavarapyörä-asiantuntijan, NMKY:n Kamalat äidit-projektin, Mielentaide ry:n ja ValikkoVerkoston kanssa.

Kohtaamiset rakentavat ja vahvistavat yhteisöllisyyttä, mielen hyvinvointia ja turvallisuutta. Ne voivat sisältää kulttuuria, omaehtoista auttamista ja vapaaehtoisuutta, hyvän tekemistä ja monimuotoista vuorovaikutusta. Liikuta minua-tapahtuma oli omalta osaltaan tärkeällä asialla.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti