Unelmien liikuntapäivä – ideoiden kultapäivä

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tiistai 10.5.2016 – ensimmäinen ”Unelmien liikuntapäivä”. Päivä oli kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up-päivä. Unelmien liikuntapäivän aikana kaikkialla Suomessa järjestettiin tuhansia liikuntatempauksia ja tapahtumia.  Tavoitteena oli saada yli miljoona ihmistä Suomessa liikkumaan ja löytämään itselleen uusia tapoja liikkua. Päivä rakentui ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä ja yhdessä tapahtumasta rakentuu merkityksellinen.

”Unelmien liikuntapäivä” oli YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivänä 10.5. järjestettävä tapahtuma. Tapahtumaa olivat edistämässä suomalaisten terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatioiden verkostot. Päivä oli myös startti isommalle unelmalle. Se jatkuu syyskuussa ”Liikkumisen unelmakuukautena” ja huipentuu ”Liikkumisen unelmavuoteen 2017” Suomen juhliessa itsenäisyyden 100-vuotista historiaa teemalla ”Yhdessä”.

Yksi elämä-terveystalkoot koordinoi Unelmien liikuntapäivää. Toimintapäivä toteutettiin yhteistyössä Liikkujan polku-verkoston kanssa, johon kuuluu toimijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta.

Varkaudessa Käpykankaan päiväkodin pihamaalle oli ”Unelmien liikuntapäivä”-teemapäivän merkeissä rakennettu päiväkodin yhteinen temppurata liikuntarasteineen. Monenmoista liikkumista löytyi temppuradalla – tasapainoilua hiekkalaatikon reunalla, ”hämähäkinverkosta” selviytyminen, sählymailapujottelua ja kävynheittoa maalitauluun, hyppelyrata ”lumpeenlehtien” päällä, keilauspiste, naruista tehty kulkureitti päiväkodin pihanperällä, kivillä kiipeilyä, ”oravan siivouspäivä” palloleikkiä – ja paljon muuta.

Mahdollisuudet ovat monet ja yhdessä muodostui ”Unelmien liikuntapäivä” – aamupäivällä ja iltapäivällä – niin päiväkodin lapsille kuin henkilökunnallekin.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti