Päiviönsaari sai uutta yrittäjyyttä Piirakkapajasta

Spread the love
Yrittäjä Katja Miettinen avasi Cafe Piirakkapajan Päiviönsaaressa, jonne on toivottu kahvilaa. Kahvilan tuotteet pyritään tekemään itse mahdollisimman laajalti.
Yrittäjä Katja Miettinen avasi Cafe Piirakkapajan Päiviönsaaressa, jonne on toivottu kahvilaa. Kahvilan tuotteet pyritään tekemään itse mahdollisimman laajalti.

Ei mitään aprillia vaan ihan totta, että huhtikuun ensimmäisenä päivänä Päiviönsaaressa, osoitteessa Ahlströminkatu 20, avasi ovensa Cafe Piirakkapaja, joka on Kommilassa, osoitteessa Savontie 32, toiminut puolentoista vuoden ajan ja jatkaa toimintaansa edelleen. Mutta nyt myös Päiviönsaari sai monien ihmisten toivoman kahvilan.

Piirakkapajan yrittäjänä toimiva Katja Miettinen on käynyt alalle neljän vuoden koulutuksen – ensin kokin perustutkinto, sitten ravintolakokin ammattitutkinto ja esimieslinjan erikoisammattitutkinto. Miettinen kertoo tehneensä aikoinaan paljolti keikkakokin töitä ja sitten kutsui yrittäjyys.

– Piirakkaa on alkanut mennä todella paljon ja nyt piirakat valmistetaan Ahlströminkadun toimipisteessä. Piirakankuoren ohje on ollut salaisuus, anopin aikoinaan neuvoma. Piirakan kanssa yritetään olla esillä myyntitilaisuuksissa ja se on ollut myyntivaltti – aina menee kaikki piirakat, sanoo Katja Miettinen, jonka mukaan piirakanvalmistuksessa käytetään luomujauhoa Leppävirran Moninmäestä. Ja muutoinkin kahvilan tuotevalikoimissa käytetään lisäaineettomia raaka-aineita.

– Ihmiset ovat kyllästyneet teollisiin makuihin ja haluamme Cafe Piirakkapajassa tarjota itse tehtyjä tuotteita ja hyvin vähäisessä määrin käyttää raakapakasteita. Kun itse tehdään niin se on myös asiakkaan etu, Katja vinkkaa.

Cafe Piirakkapajan valikoimiin kuuluvat makeat ja suolaiset suuhunpantavat. Myös keittolounasta tarjoillaan ja myöhemmässä vaiheessa on tulossa muutakin lounasruokaa. Ja pitopalvelu on yrityksen yksi toimintamuoto.

– Piirakka on varma myyntivaltti ja pitopalvelu on ”palkantuoja”. Pitopalvelussa tehdään yhteistyötä Ruukin Hautauspalvelun kanssa. Viime aikoina paljolti on yleistynyt käytäntö, että asiakkaat käyvät hakemassa meiltä valmiit salaatit ja valmiiksi koristellut kakut. Esimerkiksi viime kesänä monena rippisunnuntaina asiakkaat kävivät hakemassa rippijuhliin keiton, salaatit ja piirakat, täytekakut ja voileipäkakut, kertoo Katja, joka uskoo Ahlströminkadun olevan hyvä sijainti kahvilatoiminnalle. Työpaikkoja on seutuvilla ja kahvilassa käydessä on kätevää tilata tuotteita vaikka juhliin. Ahlströminkadun Cafe Piirakkapaja palvelee klo 6.30-14.30 ja Savontien Cafe Piirakkapaja klo 7.00-14.00.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti