Ilta Veikko Huovisen maailmassa

Spread the love

Ja tässään se on iso lieskaVarkauden Teatterin tämän kevään toiseksi viimeinen tähtivierailu on pian käsillä. Tällä kertaa saadaan nauttia kahdesta loistotulkinnasta yhden illan aikana. Luvassa huumoria niin kuin vain Huovinen osaa. Kyseessä on ilta Veikko Huovisen maailmassa – ”Konsta Pylkkänen & Kylän koirat” keskiviikkona 23.3. klo 19.

Kahdesta pienoisnäytelmästä koko illan elämys

Illan aloittaa Huovisen kotipitäjästä Sotkamosta kotoisin oleva Hannu Väyrynen. Nyt voidaan puhua todellisesta Pylkkäs-tulkitsijasta, sillä Väyrynen on esittänyt Pylkkästä jo 25 vuoden ajan.

Osittain musiikkipitoisessa, huumorilla höystetyssä esityksessä Konsta Pylkkänen pohtii maailmankaikkeuden kysymyksiä kuten avaruuden valloituksia, tulipasillia, mittarimatoa, lentokaloja, tulikettua, välikäsiä, helsinkiläisten käymälää, viisausopin lajeja, jne.

Kesto 40 minuuttia.

Eläköön vapaa koira!

Väliajan jälkeen lavan valloittaa loistava Koskenniska -ryhmä, joka esittää Huovisen ”Kylän koirat”. Koskenniska ryhmän esitys pureutuu kulmahampaan lailla koiran elämään, tähän ihmisen kytkemään olentoon, sen päivärytmiin ja vuodenkiertoon. Noihin samoihin joihin ihmispolo on itsensäkin tylsyyttänsä kytkenyt hyväksymättä ympärillään tapahtuvia tosiasioita.

Rooleissa: Alpo Puhakka, Niko Karjalainen ja Marjo Isotalus sekä joukko avustajia. Dramatisointi ja ohjaus: Jouni Rissanen. Kesto 60 minuuttia.

”Koskenniska” on teatteriohjaaja  Jouni Rissasen vuonna 2007 perustama teatterialan ammattilaisten vapaa ryhmä. Ryhmä  kootaan ohjaajan kutsusta tuotantokohtaisesti ja siihen kuuluu ammattitaiteilijoita ympäri Suomea. Ryhmä on valmistanut esityksiä mm. Teuvo Pakkalan, Pentti Haanpään, Maiju Lassilan ja Veikko Huovisen kirjallisista lähteistä. Koskenniska-ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä Hailuoto Teatterifestivaalin kanssa, ja useimmat ryhmän esityksistä saavat ensi-iltansa kesäisin Hailuodossa.

Mahtavaa saada Huovisen humoristiset tekstit taiturien tulkitsemina tänne Varkauteen!

Jätä kommentti