Upeaa nykyflamencoa Poleenissa

Spread the love

FlamencoKulttuurikeskus Poleenissa on luvassa sielukasta ja vahvaa ilmaisua, kun peräti kolme itsenäistä teosta yhdistävä ¡Flamencos!-ilta saapuu Pieksämäelle 23. maaliskuuta.

Aho & Lundén Company: Extremos ja Alfa-Beta
Katja Lundén Company: AfterMachine

Tarjolla on huikea kattaus huippukoreografien kädenjälkiä. Concha Jareñon Alfa-Beta nähdään nyt samassa illassa Olga Pericetin uuden Extremos-tilausteoksen kanssa. Lavalle nousevat tanssijat Emilia Aho ja Katja Lundén.

– On ollut hienoa jatkaa huippukoreografien sarjaa Olga Pericetin kanssa, yhteistyö on ollut haasteellinen ja huippuantoisa, Emilia Aho kertoo.

Katja Lundén Companyn 8-henkinen Machina Flamenco -ryhmä edustaa suomalaisen flamencon kärkeä. Ryhmän edeltävä teos esitteli tanssiryhmän yhden asian puolesta toimivana väsymättömänä koneistona. Uusi teos AfterMachine näyttää mitä tapahtuu, kun koneesta sinkoaa osia, yksilöitä, omille tahoillensa.

Aho & Lundén Companyn Alfa-Beta-teoksesta sanottua:

”Verk på den här tekniska nivån gör ingen i Finland.”
”Suomessa kukaan muu ei yllä tälle tekniselle tasolle.”
HBL 14.3.2014

”Flamencon taiturit Emilia Aho ja Katja Lundén ovat Alfa-Beta-teoksen nimeä mukaillen kuin aakkosten a ja b. He käyvät vuoropuhelua niin, että molempien erityislaatu nousee esiin.”
Helsingin Sanomat 15.3.2014

Jätä kommentti