Kansainvälisenä ystävänpäivänä Varkauden museoiden uudet kujeet

Spread the love

Sunnuntaita 14.2.2016 piristämään sattui tänä vuonna sopivasti kansainvälinen ystävänpäivä – eikä tätä ystävyyden ja rakkauden teemaa voitu mitenkään museossakaan jättää huomiotta. Museoväki päätti yhdessä Varkauden museonystävien kanssa hullutella ja järjestää ohjelmaa teemalla ”Päivä ystävälle museolla”.

Pop up-tyyppinen Pieni Rakkauskahvila herkkusuille perustetaan päivän ajaksi Eeva Kirilin-Heleniuksen Kasvikartasto-näyttelyn sisään. Taidekokemusta voi jatkaa tutustumalla viereisessä Kansasen salissa Leena Mäki-Patolan OX-installaatioon.

Pieni Rakkauskahvila on avoinna klo 10.00 – 16.00 samoin kuin Ystävälle muotokuva-työpaja, jota vetää Päivi Virkkunen. Yhdestä kansainvälisen ystävyyden muodoista on klo 13.00 – 14.00 kertomassa varkautelainen postcrossingia harrastava Johanna Pirttilä. Postcrossing on kansainvälinen korttirinki, jossa lähetetään ja vastaanotetaan kortteja ympäri maailmaan.

Ei hauskuus tähän lopu. Teollisuusnäyttelyn keskelle sijoitetaan klo 11.00 – 15.30 ajaksi Museokaraoke, jota vetämään tulee lähes kaikkien tuntema Evi.  Nyt on siis harvinainen tilaisuus laulaa museossa tai tulla nauttimaan muiden laulajien esityksistä.

Varkauden museoihin (Wredenkatu 5 A) on vapaa pääsy ja kaikenikäisille sopiva ystävänpäivän ohjelma, Pienen Rakkauskahvilan tuotteita lukuun ottamatta, on maksutonta.

Jätä kommentti