Sote-järjestöjen palvelut tutuksi venäjänkielisille maahanmuuttajille

Spread the love

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri toteuttaa vuonna 2016 Kuopiossa hankkeen, jossa kaupungissa asuville venäjänkielisille maahanmuuttajille esitellään kuopiolaisia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja niiden palveluja sekä välitetään terveyteen liittyvää tietoa. Hanke on venäjänkielinen.

Osana hanketta Kuopiossa järjestetään vuoden aikana kuusi venäjänkielistä terveysiltaa, joissa terveysasioiden lisäksi kerrotaan alan paikallisista järjestöistä. Teemoina ovat esim. allergiat, astmat, erityisruokavaliot, syövät, sydänsairaudet, diabetes, mielenterveys jne. Terveysiltojen paikat vaihtelevat. Ensimmäinen järjestetään Monikulttuurikeskus Kompassilla 16.3. klo 18.15 ja toinen Pohjois-Savon syöpäyhdistyksen tiloissa 13.4. klo 17.30.

Lisäksi hankkeessa valmistetaan neljä erilaista esitettä, joissa esitellään kuopiolaisten sote-järjestöjen palveluja ja toimintaa. Ensimmäinen esite esittelee kansanterveysjärjestöjä, toinen vammaisjärjestöjä, kolmas lastensuojelu- ja nuorisokasvatusjärjestöjä ja neljäs päihde- ja vanhusjärjestöjä sekä sote-alan työllistymismahdollisuuksia. Esitteitä jaetaan mm. Mosaiikki-Savo -lehtien liitteenä.

Hanke on osa Kansalaistoimijalähtöisten kokeiluhankkeiden rahoitus Kuopiossa -hankekokonaisuutta. Sitä rahoittavat ELY-keskus, Kuopion kaupunki ja Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri.

Jätä kommentti