Varkauden elokuvaohjelmisto 22.-28.1.2016

Spread the love

Maxim 1

Upea JÄRVEN TARINA –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Elokuvan ovat ohjanneet Marko Röhr ja Kim Saarniluoto. Kuvaajina elokuvassa toimivat Suomen johtavat luontokuvaajat. Kertojana toimii Samuli Edelmann ja musiikkia elokuvaan on tehnyt Johanna Kurkela. JÄRVEN TARINA

Maxim 1
2. viikko!
Pe klo 18.00
La ja su klo 16.45
Ma klo 18.00
Ti ja ke klo 18.30
To klo 13.30
Sallittu Esitys 1h 20
(Levitys: Nordisk Film)

Quentin Tarantinon uutuus THE HATEFUL EIGHT sijoittuu Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiin vuosiin. Hevosvankkurit kiitävät halki talvisen Wyomingin. Kyydissä istuvat palkkionmetsästäjä John Ruth (Kurt Russell) ja hänen vangitsemansa henkipatto Daisy Domergue. Heillä on kiire Red Rockiin, kaupunkiin missä ”Pyövelinä” näillä main tunnetun Ruthin on määrä tuoda Domergue oikeuden eteen. Matkan varrella he kohtaavat kaksi muukalaista. Majuri Marquis Warren on entinen Pohjoisvaltioiden sotilas ja nykyään pahamaineinen palkkionmetsästäjä. Chris Mannix on syvän etelän luopio, joka väittää olevansa kaupungin uusi seriffi.

Lumimyrsky pysäyttää joukkion etenemisen ja Ruth, Domergue, Warren ja Mannix suuntaavat vuorensolan suojiin majataloon. Mutta perillä heitä ei olekaan vastassa paikan omistaja vaan neljä vierasta kasvoa: Bob joka hoitaa paikkaa majatalon omistajan vieraillessa äitinsä luona, Red Rockin pyöveli Oswaldo Mobra), karjapaimen Joe Gage ja etelävaltioiden armeijan kenraali Sanford Smithers. Kun myrsky yltyy vuoristossa, kahdeksan matkalaista huomaa, etteivät he ehkä koskaan tule pääsemän Red Rockiin… Elokuvan pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, Walton Goggins, Jennifer Jason Leigh, Bruce Dern, Michael Madsen, Demian Bichir ja Channing Tatum.

THE HATEFUL EIGHT
Maxim 1/3
2. viikko – kiirehdi!
La, su, ma ja to klo 18.30 (ma Maxim 3)
K16 Esitys 2h 48 min
(Levitys: Finnkino)

Entä jos maapallon elämän ikiajoiksi muuttanut asteroidi ei olisikaan osunut tänne eivätkä dinosaurukset olisi kuolleet? Hauska ja sydämellinen animaatio KUNNON DINOSAURUS näyttää, miten dinosaurukset kehittyivät älykkäiksi ja hillityiksi olennoiksi, kun taas ihmiset jäivät vähän villeiksi. Elokuva seuraa nuorta Arlo-nimistä dinosaurusta, joka joutuu huikeaan seikkailuun ihmisystävänsä Spotin kanssa. Heidän epätavallinen ystävyytensä tuo kaksi maailmaa yhteen ja näyttää, että sankarit voivat olla minkä muotoisia ja kokoisia tahansa.

KUNNON DINOSAURUS 3D
Maxim 1
3. viikko- kiirehdi!
3D-esitykset, suomeksi puhuttu:
La ja su klo 14.30
K7/täysi-ikäisen seur. K4 Esitys 1h 40
(Levitys: Walt Disney Studios)
MAXIM 2

Lucasfilm ja ohjaaja J.J. Abrams ovat yhdistäneet voimansa ja vievät katsojat takaisin kaukaiseen galaxiin, kun STAR WARS: THE FORCE AWAKENS saapuu valkokankaalle. Mukana ovat alkuperäiset tähdet Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew ja Kenny Baker sekä uusina John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson ja Max von Sydow.

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS 3D ja 2D
Maxim 2
5. ja viimeinen viikko!

3D-esitykset:
Pe klo 18.30
Su klo 17.45
Ma klo 18.45

2D-esitykset:
La klo 15.00
To klo 18.00
-K12- Esitys 2h 16 min
(Levitys: Walt Disney Studios)

Arthur Sullivanin musiikkiin ja W.S.Gilbertin librettoon perustuva PIRATES OF PENZANCE avaa kevään oopperakauden.

Tarina kertoo Frederickistä, joka on lupautunut oppipojaksi joukolle hyväntahtoisia merirosvoja. Sopimuksessa sanotaan että hän vapautuu tehtävistään täytettyään 21 vuotta. Hän saa kuitenkin tietää syntyneensä helmikuun 29. päivänä, joten tarkalleen ottaen hän voi juhlia syntymäpäiväänsä vain joka neljäs vuosi. Hänen ainoa lohtunsa on se, että paikallisen kenraalimajurin tytär Mabel, johon Frederick on auttamattomasti rakastunut, on luvannut odottaa niin kauan kuin on odotettava.

Koomisen oopperan on ohjannut Kultaisen Palmun voittaja, viiden Oscarin ehdokas, elokuvaohjaaja Mike Leigh. Tämä on hänen ensimmäinen oopperaohjauksensa. Ooppera on English National Operan tuotantoa.

Rooleissa ovat Andrew Shore, Joshua Bloom, Alexander Robin Baker, Robert Murray, Claudia Boyle, Soraya Mafi ja Rebecca de Pont Davies.

Ooppera on laulettu englanniksi ja tekstitetty suomeksi.

PIRATES OF PENZANCE
Maxim 2
Oopperaesitys
La klo 18.00
Ti klo 19.00
To klo 13.00
Esitys n. 2 h 20 min (sis. väliajan)
(Levittäjä: Kuusan Kino)

Näe ensimmäistä kertaa valkokankaalla Charles Schulzin sarjakuvan rakastetut hahmot Jaska Jokunen, Ressu, Tellu, Piparminttu-Pipsa ja monet muut vekkulit kaverit sympaattisessa koko perheen animaatiossa TENAVAT! Suomenkielisissä äänirooleissa mm. Onni Sannholm, Waltteri Helisalo, Ofelia Hanttu, Iia Lehto, Samuel Motsakov, Otso Oras, Ella Vesala, Taika Rajapuro, Ranja Omaheimo, Aava Kankkunen, Sampo Kovalainen, Teo Milonoff, Hanna Koskinen ja Sanni Lemmetyinen.

Originaaliversion ääninä mm.: Noah Schnapp, Rebecca Bloom, Hadley Belle Miller, Venus Schultheis, Kristin Chenoweth, Anastasia Bredikhina ja Bill Melendez. Elokuvan on ohjannut Steve Martino.

TENAVAT 2D
Maxim 2
5. viikko – kiirehdi!
2D-esitykset, suomeksi puhuttu
Su klo 14.45
Ke klo 18.00
Sallittu Esitys 1h 28 min
(Levitys: SF Film Finland)
MAXIM 3

NUOTIN VIERESTÄ on Lauri Nurksen ohjaama draamakomedia hauskanpidosta, heittäytymisestä, häpeästä ja sen hyväksymisestä, ja siitä että elämässä harvoin kaikki menee niin kuin on suunnitellut.

Elokuvassa insinööri-Arto kuulee kauhukseen, että hänen äitinsä Leena aikoo osallistua Kotkassa järjestettäviin karaoken SM-kisoihin. Pyynnöstä Arto lupautuu kuskaamaan Leenan kisoihin taka-ajatuksenaan matkan aikana ylipuhua tai vaikka huijata tämä muuttamaan mieltään osallistumisesta. Samalla pidättyväinen Arto haluaa estää äitiään häpäisemästä itsensä julkisesti.

Karaokekisoissa Arto kuitenkin ymmärtää, kuinka tärkeää esiintyminen äidille on. Lisäksi tuomaristossa istuva viehättävä laulajatar kiinnittää Arton huomion. Arto tekeekin Otaniemen koulimilla aivoillaan sotasuunnitelman äitinsä kisakunnon kohentamiseksi ja kisassa pitämiseksi mahdollisimman pitkään…

Elokuvan pääosissa Riku Nieminen, Leena Uotila, Essi Hellén, Pihla Viitala, Juha Muje ja Antti Luusuaniemi.

NUOTIN VIERESTÄ
Maxim 3
4. ja viimeinen viikko!
La ja su klo 15.30
Ti klo 18.00
To klo 13.15
K7 Esitys 1h 37 min
(Levitys: Nordisk Film)

Elokuvassa CREED – THE LEGACY OF ROCKY Adonis Johnson ei saanut koskaan tuntea kuuluisaa isäänsä, raskaansarjan mestari Apollo Creedia, joka kuoli ennen hänen syntymäänsä. Nyrkkeily on kuitenkin hänellä veressä, joten Adonis suuntaa Philadelphiaan, missä Apollo Creed aikanaan otteli legendaarisen ottelun kovaa nousukasta Rocky Balboaa vastaan.

Philadelphiassa Adonis etsii Rockyn käsiinsä ja pyytää tätä valmentajakseen. Rocky on jättänyt nyrkkeilyn jo taakseen, mutta taipuu nähdessään Adoniksessa samaa voimaa ja päättäväisyyttä kuin Apollossa, raivokkaassa vastustajassaan, josta tuli hänen läheisin ystävänsä. Rocky treenaa nuorta nyrkkeilijää, vaikka kamppailee itse kuolettavampaa vastustajaa vastaan kuin ikinä kohtasi kehässä.

Vanha mestari Rocky kulmauksessaan, Adonis saa pian itse mahdollisuuden mestaruuteen – mutta pystyykö hän kehittymään oikeaksi taistelijaksi ennen ottelua?

Sylvester Stallone palkittiin roolistaan Golden Globella.

CREED – THE LEGACY OF ROCKY
Maxim 3
2. ja viimeinen viikko!
Pe ja la klo 18.45
Su klo 17.30
Ke ja to klo 18.45
K16 Esitys 2h 13 min
(Levitys: SF Film Finland)

Jätä kommentti