Varkaudessa ensimmäiset kahvakuulakisat

Spread the love

KahvakuulatLauantaina 16.1.2016 järjestetään Varkauden fysiokeskuksella Varkauden ensimmäiset kahvakuulakisat klo 12-14. Kisaamassa on mm. kaksi tuoretta maailmanmestaria sekä yksi MM-pronssimitalisti ja useita SM-mitalisteja 2015.

Kyseessä on salikisat eli pienet kisat, joissa ei ole erikseen painoluokkia eikä rajattu lajia, missä kilpaillaan. Näissä kisoissa ei etsitä voittajaa, vaan moni osallistuja tulee tekemään ns. Testinoston kuukauden päästä kilpailtavia SM-kisoja varten. Lähinnä kartoitetaan tämän hetken kunto ja millä taktiikalla kannattaa SM-kisoihin lähteä kisaamaan.

Mukana on myös ensikertalaisia. Salikisat on oivallinen tapa aloittaa ja kokeilla kilpailemista. Tuomarilinja on yhtä tarkka kuin SM- tai Cupin kisoissa. Vain puhtaat toistot lasketaan, mutta siinä missä isommissa kisoissa, kilpailijan suoritus lopetetaan kolmen perättäisen hylätyn toiston jälkeen, salikisoissa tätä hylkäystä ei toimiteta. Kilpailija saa jatkaa loppuun saakka.

Salikisat ovat viralliset kisat, vaikka niissä ei voi virallisia Suomen ennätyksiä tehdäkään. Ennätykset voidaan tehdä vain kansallisissa tai kansainvälisissä kisoissa (SM, Cup, EM, MM). Tulokset siirretään kuitenkin kisatietokantaan (kahvakuulakisat.info), josta löytyykin urheilijan parhaat tulokset ja käydyt kisat.

Varkauden kahvakuulakisoissa on mahdollisuus tehdä suoritus kaikissa lajeissa (biathlon eli työntö ja tempaus, pelkkä työntö tai tempaus ja Long Cycle yhdellä tai kahdella kuulalla eli rinnalleveto-työntö). Kilpailuun osallistuu sekä miehiä että naisia ja kuulapainot vaihtelevat 8 kilosta 28 kiloon.

Yleisölle tämä on oivallinen tapa tulla tutustumaan – mitä kahvakuulaurheilu oikeasti onkaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja paikalla on myös kahvio.

Jätä kommentti