007 Spectre Varkauden katsotuin elokuva vuonna 2015

Spread the love

Sam Mendesin ohjaama uusi Bond-seikkailu 007 Spectre oli Varkauden katsotuin elokuva viime vuonna. Daniel Craig kumppaneineen sai houkuteltua viime vuoden aikana Maximiin n. 3400 katsojaa. Bond oli myös koko maan katsojatilastojen ykkönen – viime vuoden loppuun mennessä se ehti kerätä yli 600 000 katsojaa.

Teppo Airaksisen ohjaama komedia Napapiirin sankarit 2 saavutti hopeatilan Varkauden katsojatilastossa. Vuonna 2010 ilmestyneen suosikkikomedian hervoton ja vauhdikas jatko-osa keräsi Maximiin n. 3200 katsojaa.

Kolmanneksi katsotuin elokuva oli Taneli Mustosen ohjaama Luokkakokous, jonka näki Varkaudessa n. 3150 henkilöä. Luokkakokous oli valtakunnallisesti suosituin kotimainen elokuva yli puolella miljoonalla katsojallaan.

Varkaus on kotimaisten elokuvien menestysaluetta, sillä Maximin kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa oli peräti kuusi kotimaista elokuvaa. Napapiirin sankarit 2:n ja Luokkakokouksen lisäksi kympin sakkiin pääsivät kotimaisista elokuvista Kätilö, Risto Räppääjä ja Sevillan saituri, Onnelin ja Annelin talvi sekä Elämältä kaiken sain.

Vuosi 2015 oli Varkaudessa erinomainen elokuvavuosi, huolimatta siitä että Maxim oli remontin vuoksi suljettu nelisen kuukautta. Maximin elokuvista nautti viime vuonna kaikkiaan 33479 katsojaa – nousua edellisvuoden katsojalukuihin oli peräti 40,2 %. Kotimaisten elokuvien osuus kokonaiskatsojamäärästä oli 45 %.

Myös valtakunnallisesti vuosi 2015 oli huippuvuosi elokuvateattereissa. Suomalaiset kävivät vuonna 2015 elokuvissa 8,8 miljoonaa kertaa ja lähes joka kolmas katsoja valitsi kotimaisen elokuvan. Kokonaiskatsojamäärä oli paras sitten vuoden 1983. Kotimaisen elokuvan katsojamäärä – 2,6 miljoonaa – on suurin 60-luvun lopulla alkaneen luotettavan tilastoinnin aikana. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus oli huikea 29 %. Kahdenkymmenen katsotuimman elokuvan joukossa oli kahdeksan kotimaista elokuvaa.

Varkauden Maximin katsotuimmat elokuvat vuonna 2015:

1.       007 Spectre

2.       Napapiirin sankarit 2

3.       Luokkakokous

4.       Star Wars: The Force Awakens

5.       Kätilö

6.       Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

7.       Onnelin ja Annelin talvi

8.       Kätyrit

9.       Inside Out – Mielen sopukoissa

10.   Elämältä kaiken sain

(Valtakunnallisen tilastotiedon lähde Filmikamari).

Jätä kommentti