Aida aloittaa Maximin ooppera- ja balettiesitykset

Spread the love

Aida (2)Uudistuneen elokuvateatteri Maximin ohjelmisto monipuolistuu, kun elokuvanäytösten rinnalle saadaan upeita ooppera- ja balettitallenteita maailman johtavista oopperataloista.

Syyskaudella Maximissa Varkaudessa nähdään kaksi oopperaa ja yksi baletti. Ensimmäinen esitys on tiistaina 15. syyskuuta.

Oopperakausi avataan ikiklassikolla, Giuseppe Verdin AIDA-oopperalla. Mestarillinen, faaraoiden Egyptiin sijoittuva teos tunnetaan näyttävistä tapahtumista ja suurista joukkokohtauksista, mutta kaikessa mahtavuudessaan se on myös intiimi kuvaus kielletystä rakkaudesta. Maximissa nähtävä versio on Opera Australian tuotantoa, ja esitettävälle oopperalle ei voi kuvitella upeampaa taustaa kuin Sydneyn satama, majesteetillisen Sydneyn oopperatalon siintäessä taustalla.

Toisena oopperana nähdään Gioacchino Rossinin hurmaava SEVILLAN PARTURI.

Opera de Paris’n tuotantoa oleva Sevillan parturi on yksi kautta aikain suosituimmista ja esitetyimmistä oopperoista. Koomisessa oopperassa kreivi Almaviva vikittelee kaunista Rosinaa, jolla riittää ihailijoita. Voittaakseen tytön itselleen, Almaviva tarvitsee avuksi häkeltymättömän juonijan ja pohjattoman itserakkaan parturi Figaron – veijarin, jonka apu lemmenasioissa on aina taattu.

Joulukuun ihastuttajana nähdään Pjotr Tšaikovskin säveltämä balettiteos PÄHKINÄNSÄRKIJÄ. Joulun perinteinen, koko perheelle sopiva rakastettu baletti kertoo pienestä tytöstä, joka saa joululahjaksi pähkinänsärkijänuken. Nuken myötä sadut heräävät henkiin. Baletti on tallenne Pietarin Mariinski-teatterista.

Giuseppe Verdi: AIDA
Opera Australia
Esitykset: Ti 15.9. klo 19.00 & To 17.9. klo 13.00
Kesto n. 2 h 50 min (sis. väliaika)
Laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi.

Gioacchino Rossini: SEVILLAN PARTURI
Opera de Paris
Esitykset: Ti 20.10. klo 19.00 & To 22.10. klo 13.00
Kesto 3 h 15 min (sis. väliaika)
Laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi

Pjotr Tšaikovski: PÄHKINÄNSÄRKIJÄ
Esitykset: Ti 8.12. klo 19.00 & To 10.12. klo 13.00 & Ti 29.12. klo 17.00
Kesto n. 1 h 45 min (ei väliaikaa)
Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti