Kätilö-elokuva avaa Hopeatähti-sarjan Maximissa

Spread the love
Hopeatähti-sarjan aloittaa "Kätilö".
Hopeatähti-sarjan aloittaa ”Kätilö”.

Varkauden Maximin syksyn Hopeatähti-kausi alkaa torstaina 10. syyskuuta. Ikäihmisille suunnatussa, mutta kaikille avoimessa sarjassa nähdään viisi kiinnostavaa elokuvaa, joista kolme on kotimaisia uutuuksia. Sarja tekee yhteistyötä Kuopion Hopeatähdet-festivaalin kanssa ja tämä yhteistyö tuo marraskuussa mukanaan kaksi kiinnostavaa luentoa Hopeatähti-näytösten yhteyteen.

Lokakuun ja joulukuun Hopeatähti-näytökset alustaa Tapio Tuomainen.

Hopeatähti-sarja käynnistyy Antti J. Jokisen ohjaamalla vavisuttavalla draamalla KÄTILÖ. Katja Ketun palkittuun menestysromaaniin perustuva elokuva on tosipohjainen kertomus Vikasilmäksi haukutun Helenan rakastumisesta saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Lapin sodan kynnyksellä. Elokuvassa nähdään suuri joukko kotimaisen viihteen huippunimiä, mm. Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Joonas Berghällin viisi vuotta sitten ilmestynyt ”Miesten vuoro” keräsi ylistäviä arvioita ja katsojamenestystä. Nyt Berghäll on tehnyt elokuvan ÄIDIN TOIVE, joka kertoo kymmenestä äidistä eri puolilta maailmaa. Vaikka ympäristö ja elämäntilanne on jokaisella äidillä erilainen, yksi asia yhdistää heitä: rajaton rakkaus lapseen.

Kolmantena Hopeatähti-elokuvana nähdään EDELLEEN ALICE, joka on Liza Genovan romaaniin perustuva sykähdyttävä draama Alzheimerin tautiin sairastuvasta 50- vuotiaasta naisprofessorista. Mielen ja ajatusten rapistessa Alice yrittää pitää kaikin tavoin elämän hauraista kulmista kiinni. Elokuvan nimiosaa esittävä Julianne Moore palkittiin roolistaan parhaan naisnäyttelijän Oscarilla. Näytöksessä on asiantuntijavieraana muistihoitaja Eija Timonen, jonka alustus aiheesta alkaa ennen näytöstä, klo 12.15.

Loistava veteraaninäyttelijätär Helen Mirren on pääroolissa Simon Curtisin ohjaamassa draamassa KULTAINEN NAINEN. Se on koskettava ja voimakas tositarina ihmisestä, joka haluaa tehdä sovinnon menneisyytensä kanssa ja korjata vuosikymmeniä vallinneen vääryyden. Miespääosassa nähdään tämän hetken suosituimpiin miesnäyttelijöihin kuuluva Ryan Reynolds. Näytöksessä vierailee museo-opas Maarit Hakkarainen, jonka alustus alkaa ennen varsinaista näytöstä, klo 12.15.

Syksyn Hopeatähti-sarjan päättää Jouko Aaltosen ohjaama dokumentti TUNTEIDEN TEMPPELIT. Se on humoristinen, nostalginen ja vähän romanttinenkin matka elokuvateattereiden, elokuvakokemusten sekä elokuvanäytösten maailmaan.

To 10.9. klo 13.00 Antti J. Jokinen: Kätilö
Esityksessä ei alustusta.

15.10. klo 13.00 Joonas Berghäll: Äidin toive
Esityksen alustus Tapio Tuomainen.

Ti 3.11. 13.00 Richard Glatzer & Wash Westmoreland: Edelleen Alice (Hopeatähdet-festivaali)
Ennen näytöstä, klo 12.15 muistihoitaja Eija Timosen alustus

To 5.11. klo 13.00 Simon Curtis: Kultainen nainen (Hopeatähdet-festivaali)
Ennen näytöstä, klo 12.15 museo-opas Maarit Hakkaraisen alustus

To 3.12. klo 13.00 Jouko Aaltonen: Tunteiden temppelit
Esityksen alustus Tapio Tuomainen.

Muutokset ovat mahdollisia. Näytökset torstaisin klo 13.00. Paikkana toimii elokuvateatteri Maxim (Kauppakatu 27). Hopeatähdet-festivaalin järjestää yhteistyössä Savon Kinot ja ISAK ry.

Jätä kommentti