Vekara-Varkaus on kesän kohokohta

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kyllä. Vekara-Varkaus-festivaaliviikko on kesän kohokohta lapsiperheille, mummeille ja ukeille – koko kaupungille. Kävijöitä riitti entiseen tapaan – ihan tungokseen saakka. Ja nyt oli jo 21. Vekara-Varkaus.

Sunnuntaina päätöspäivän Lehtevämiehen puistokonserttia Itsenäisyydenpuistossa säesti sade, mutta kyseessähän oli tietysti vain pukeutumiskysymys. Sateenvarjot olivat kova sana.

Hiekkaveistoksia oli valmistettu usean päivän ajan, lähiruokaa oli tarjolla, ”keppikilpikonnia” askarreltiin, talutusratsastuksesta sai kokemuksia ja eläinsuojeluasioista oli saatavilla tietoa. Iloiseen puistotapahtumaan oli lähtenyt mukaan myös nelijalkaisia perheenjäseniä, kuperkeikanheitossa kisattiin Suomenmestaruuksista ja esiintymislavalla kävi laulamassa lasten laulukilpailun parhaimmistoa. Nukketeatteria, jättisaippuakuplia ja Vekarapuun istuttaminen – tämän vuoden Vekarapuuna oli keltamarjainen pihlaja.

Rytmikkäästi musisoinut Päistikka-orkesteri sai puistokonserttilaiset jammailemaan. Konsertin tähtivieraana esiintyi vuoden 1994 tangokuningatar Tiina Räsänen.

Lehtevämies jää odottamaan ensi kesää ja Vekara-Varkaus 2016-festivaaliviikkoa. Liput nousevat salkoon viikon ajaksi Pirtinvirran sillalle antamaan tunnelmaa valtakunnallisestikin merkittävälle kulttuuriviikolle. Upea näky.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti