Keski-Savon alue pursuaa matkailutarjontaa

Spread the love
Keppihevosbuumi on meneillään. Matkailutoimijat innostuivat "keppihevostelemaan" tiedotustilaisuuden päätteeksi. Kuvassa (vas.) Tuija Löppönen, Sari Kaurola, Heli Sutinen, Eeva Lemiläinen, Ritva Tissari-Ylönen ja Tiina Nissinen.
Keppihevosbuumi on meneillään. Matkailutoimijat innostuivat ”keppihevostelemaan” tiedotustilaisuuden päätteeksi. Kuvassa (vas.) Tuija Löppönen, Sari Kaurola, Heli Sutinen, Eeva Lemiläinen, Ritva Tissari-Ylönen ja Tiina Nissinen.

Jo perinteeksi on muodostunut, että Keski-Savon alueen matkailutoimijoiden yhteinen esite julkistetaan kevään korvalla. Nyt esite on uunituoreena jaossa SavonSampo-messuilla Varkauden liikuntatalolla 11.-12.4. Messujen teemana on ”Hyvää elämää Keski-Savossa ja se sopii mainiosti myös matkailupalvelujen esille tuomiseen. Messuilla esillä ovat Varkaus ja Pieksämäki, mutta yhteistyö on aktiivista kaikkien kuntien kanssa ja esitteessä ovat edellä mainittujen lisäksi mukana Heinävesi, Joroinen ja Leppävirta.

Seutumatkailuesitteen Esitteen kielinä ovat suomen lisäksi englanti, venäjä ja saksa. Teemana on ”Loma Savossa” – paljon nähtävää ja kulttuuria, hyvinvointia ja liikuntaa sekä tunnelmaa tapahtumissa. Monipuolista tarjontaa on paljon, Keski-Savossa on lyhyet välimatkat ja tavoitettavuus on helppoa.

Viiden kunnan yhteiskuvio on havaittu loistavaksi matkailun saralla. Esitteen kansikuvassa on perinteisesti vettä.
Viiden kunnan yhteiskuvio on havaittu loistavaksi matkailun saralla. Esitteen kansikuvassa on perinteisesti vettä.

Keskisavolainen matkailuväki kertoi kuulumisiaan tiedotustilaisuudessa, jossa käytiin läpi alueen tapahtumatarjontaa. Matkailutoimijoiden mielestä kotimaanmatkailuun on vankasti uskoa. Ihmiset liikkuvat kotimaassa – on kesäteatteria, lavatansseja, kesäkahviloita – ihmiset hakevat asioita lähempää. Ja vaikka eletään ”nettikautta”, yhteisellä seutukunnan matkailuesitteellä on vankka paikkansa matkailun markkinointikentässä.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti