Joroisten Musiikkiyhdistys valmistelee ympärivuotisia hankkeita

Spread the love

38-vuotiaasta Joroisten Musiikkipäivistä vastaava Joroisten Musiikkiyhdistys ry on vuosikokouksessaan valinnut hallitukseensa edustajia koko toimialueeltaan. Puheenjohtajaksi valittiin Rantasalmen kirjastonjohtaja Jenni Kyllönen-Peltoniemi ja varsinaisiksi jäseniksi johtava lääkäri Eeva Björkstedt Juvalta, ent. ylihoitaja Pirjo Hynninen Joroisista, yrittäjä Pirkko Parviainen-Hämäläinen Joroisista, ent. sivistysjohtaja Sinikka Sikanen Joroisista ja ent. yläasteen rehtori Aune Toivanen Leppävirralta. Heidän varajäseninään toimivat yrittäjä Riikka Denby-Pettersson Joroisista, muusikko Janne Ikonen Rantasalmelta, ent. opettaja Erkki Laita Varkaudesta, valtiotieteiden maisteri Leena Pietinen Joroisista ja terveydenhoitaja Eliisa Piikki Juvalta. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Joroisten elinkeinoasiamies Aarre Damski.

Palkattuina työntekijöinä yhdistyksessä jatkavat Joroisten Musiikkipäivien taiteelliset johtajat sopraano Mia Huhta ja viulisti-sovittaja Teppo Ali-Mattila, osa-aikaisena tuotantovastaavana työskentelevä teatteritaiteilija Katja Kähkönen ja osa-aikainen toimistovastaava Satu Pehkonen. Joroisten Musiikkiyhdistys haluaa pitää kiinni toimivaksi toteamastaan henkilöstöstä.

Yhdistyksen toiminta on riippuvainen valtion, kuntien sekä yritysten myöntämistä avustuksista. Päärahoittaja on Joroisten kunta. Muita tärkeitä rahoittajia ovat Juvan kunta, Joroisten Osuuspankki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Suomen kulttuurirahaston keskusrahasto myönsi merkittävän avustuksen vuodelle 2015.

Joroisten Musiikkiyhdistyksen ydintehtävänä on tuoda klassinen musiikki kaikkien ulottuville ja rikastuttaa alueen asukkaiden elämää. Elämyksiä halutaan tarjota myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua maksullisiin konsertteihin. Yhdistys pitää tärkeänä, että erityisesti ikääntyvä väestö ja lapset pääsevät osallisiksi lähialueen kulttuuripalveluista.

Tulevana Joroisten Musiikkipäivät konsertoi Joroisten, Juvan, Rantasalmen sekä Varkauden kunnissa. Konserttipaikkoina toimivat historiallisesti merkittävät kartanot, kirkot sekä muut paikallisesti tärkeät rakennukset kuten lentoasema ja meijeri. Mukana ohjelmistossa on myös ulkoilma-, yhteislaulu- ja ilmaistapahtumia.

Yhdistys valmistelee ympärivuotisia hankkeita. Todennäköisesti jo syksyllä käynnistyy lapsikuorotoiminta. Tulevaisuudessa kuoro esiintyy Joroisten Musiikkipäivien konserteissa ja vierailee paikallisissa hoitolaitoksissa.

Oopperalaulaja Jorma Hynnisen sanoin: ”Joroisten Musiikkipäivät on kamarimusiikin saralla jo brändi”.

Jätä kommentti