Taidegraafikkojen yhteisnäyttely Väinölässä

Spread the love

Taidekeskus Väinölän helmikuun näyttely on kahden jyväskyläläisen taidegraafikon, Tuomas Hallivuon ja Jonna Jantusen yhteisnäyttely.

– Teokseni ovat päiväkirjamaisia, hieman humoristisia ja myös pohdiskelevia. Muun muassa yksinäisyys, yhteisö, onnellisuus, erotiikka, etsintä, turva ja yksilö ovat aiheita, joita olen käsitellyt kuvissani. Usein teen teokseni ilman suunnitelmaa ja pyrin mahdollisimman spontaaniin piirtämiseen.

– Joskus teen pieniä luonnoksia, joiden kautta pääsen alkuun. Piirrän kuvani mahdollisimman pitkällä viivalla (etsaus) ja lisäilen sitten tarvittaessa myös akvatintaa, kuivaneulaa ja muita syväpainotekniikoita, Tuomas Hallivuo kertoo.

– Kävellessäni päivittäin kaupungilla, näen likaisia ikkunalaseja ja näkymiä niiden läpi. Koetan tarkentaa katseen – ikkunaan – maisemaan – ikkunaan, sanoo Jonna Jantunen.

”Focus and Beyond” on sarja teoksia, joissa yhdistyvät abstraktit monotypiat ja kuluneet, sumeat akryylilevyt, joihin aika on jättänyt sattumanvaraisia maalitahroja ja naarmuja. Akryylilevyt ovat irrallaan vedoksista.

– Teoksissa on vaaleita, läpikuultavia värejä, jotka on sommiteltu kuviin ilmavasti ja vapaasti. Kahden erilaisen materiaalin yhdistelmä luo vastakohtaisuuden teoksiin – kevyt ja raskas – harmaa ja värikäs – kaksi- ja kolmeulotteisuus.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti