Talvipäivä seisautetaan tapahtumien tarjonnalla

Spread the love
Tuli
Talvipäivänseisaus-tapahtuma käynnistyi aikoinaan nimenomaan tulen voimin. Kanavamuseon pihamaalla tulen ääreen kokoontuneet tapahtuman vapaaehtoistoimijat olivat pitkälti sitä mieltä, että myös tämän vuoden tapahtumassa tuli on merkittävässä roolissa.

Jo 17.kertaa toteutuu Talvipäivänseisaus-kävelytapahtuma Varkaudessa. Taipaleen Kanavamuseolla maanantaina 22.12. klo 17 alkavan tapahtuman teemana on Valot ja varjot. Tapahtuma on maksuton ja sen tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä joulun alla. Tapahtuma kestää iltakahdeksaan saakka.

Talkoohengessä vapaaehtoisvoimin toteutuva tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle – vauvasta vaariin. Viime vuonna tapahtumassa arvioitiin käyneen jopa 2.000 ihmistä. Tänä vuonna tapahtumaa ovat aktiivisesti olleet puuhaamassa sisarukset Maiju, Laura ja Petteri Vaalimaa ja sirkustemppuja lapsille opettamaan tuleva Marianne Vaalimaa. Kaikki vapaaehtoiset ovat tervetulleita toteuttamaan tapahtumaa – talkoovoimia tarvitaan lisää jo edeltävän viikon aikana.

Tapahtumassa nähdään valotaideteos vanhan kanavan yllä sekä tuli-, jää- ja lumiveistoksia – riippuen vallitsevista sääolosuhteista ennen tapahtumapäivää. Tämänhetkisten sääennusteiden mukaan tuli on ilmeisen isossa roolissa.

Sirkustyöpajan lisäksi lapsille on mahdollisuus kokeilla varjoteatteria, jota toteuttaa Harjurannan Nuorisoteatteri ry. Taipaleen Kanavamuseo ja kahvila ovat avoinna klo 10-18 maanantaista 15.12. lähtien, jolloin tapahtuman rakentaminen alkaa. Ja kanavamuseossa on koko ajan myös piparipaja. Varsinaisena tapahtumapäinä kanavamuseo on avoinna pidempään ja museo valaistaan tunnelmallisesti sisätiloiltaan, joissa on musiikki- ja tanssiesityksiä. Tuliteoksia on piha-alueella ja kävelyreitin varrella – koko illan ajan tapahtuu! Ja viimevuotiseen tapaan pihapiirissä on suuhunpantavina mm. ohrapuuroa, makkaroita ja kenties hattaroita.

Koska K++anavamuseon pysäköintimahdollisuudet ovat rajalliset, Kämärin pysäköintialueet ovat käytössä ja oiva mahdollisuus on pysäköidä Päiviönsaareelle, josta kävellen Kanavamuseolle. Lisäksi Taulumäen torilta on mahdollisuus hypätä kyytiin bussiin klo 16.30 alkaen. Bussi liikennöi nonstop-periaatteella iltayhdeksään saakka molempiin suuntiin.

Warkauden Ruukki

Warkauden Ruukki on mukana Talvipäivänseisaus-tapahtumassa nyt neljättä kertaa. Aamupäivällä klo 11 Olohuoneessa ovat tontut Sini ja Elina kertomassa lapsille tunnin verran jouluisista perinteistä ja tarinoista niiden takana. Alkuillasta klo 16.30 kutsutaan aikuisia paikalle rauhalliseen tuokioon hörppimään glögiä, keskustelemaan vanhoista jouluperinteistä ja meditoimaan hetkeksi. Illalla klo 19.45 alkaen Olohuoneessa on nähtävillä ruusuryijyjä Tuomas Sopasen kokoelmasta, glögiä, joulukuusi, kynttilöidenvaloa, elävää huilumusiikkia Soisalo-opiston oppilaiden toimesta, Auvo Puurtinen runoineen ja illan päätteeksi Tiernapojat. Olohuone on tehty rauhaisaksi tilaksi ja Warkauden Ruukki haluaa tarjota seesteisen joulunalustuokion.

Teksti ja kuva: Vesa Moilanen

Jätä kommentti