Kulttuuripalkinto Pekka Kinnuselle

Spread the love
Pekka Kinnunen
Pekka Kinnunen pukeutuneena entisajan malliin, entisen Kansankeittiön täyttäessä 100 vuotta.

Varkauden kaupungin kulttuuripalkinto 2014 luovutettiin Pekka Kinnuselle itsenäisyyspäivänä 6.12. Jäällä juhlitaan-juhlan yhteydessä Varkauden jäähallissa. Varkaus 85-juhlavuoden kulttuurityön erityispalkinto luovutettiin Tapio Lankiselle ja Terho Lankiselle.

Pekka Kinnunen on määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti kehittänyt vuonna 1914 valmistuneesta Valter ja Ivar Thoménin suunnittelemasta Päiviönsaaren ensimmäisestä kivitalosta, Kansankeittiöstä, monipuolisen kulttuurin ja taiteen kohtaamispaikan. Varkautelaiseen kulttuurihistoriaan oleellisesti kuuluvan 100-vuotiaan rakennuksen säilyttämisellä, kunnostamisella ja sen mielenkiintoisen historian elvyttämisellä on merkitystä myös tämän päivän varkautelaisille.

Musiikki, teatteri, näyttelytoiminta ja ruokakulttuuri kohtaavat luontevasti Kansankeittiössä nykyisin toimivassa ravintola Kaks Ruusussa että rakennuksen yhteydessä olevassa luovien alojen tukikohdassa Warkauden Ruukissa.

Warkauden Ruukin rakennus valmistui alun perin Walter Ahlströmin teknilliseksi kouluksi vuonna 1934. Historiansa aikana rakennus on toiminut juuri luovien alojen oppilaitoksena. Warkauden Ruukki aloitti toimintansa vuonna 2011 ja se jatkaa perinteitä tarjoamalla edelleen luovien alojen toimijoille työ-, toimi- ja näyttelytiloja sekä toimii pienten ja suurten tapahtumien järjestämispaikkana, kuten Ruukin Helmi-tapahtumassa.

Rakennusten kulttuurihistoriallista henkeä kunnioittaen Pekka Kinnunen on luonut Warkauden Ruukista ja ravintola Kaks Ruususta Varkauteen uudenlaisen aktiivisen ja kehittyvän kulttuuritalon.

Laulavat Lankiset

Veljekset Tapio ja Terho Lankinen aloittivat yhteisen musiikillisen uransa itsenäisyyspäivänä vuonna 1954 eli täsmälleen 60 vuotta sitten. Yhtyeenä Laulavien Lankisten suosion huiput olivat 60- ja 70-luvuilla tanssilavoilla ja ravintoloissa. Vaikka yhtyettä ei enää ole, Laulavina Lankisina heidät edelleen tunnetaan.

Tapio Lankinen ja Terho Lankinen ovat tehneet yli 30 vuotta palkatonta vapaaehtoistyötä monipuolisen musiikin välityksellä ikäihmisten parissa. Säännölliset esiintymisvierailut Varkauden palveluasumisyksiöissä ja Käpykankaan palvelukeskuksessa ovat osoittaneet musiikin parantavan vaikutuksen ja antaneet ikäihmisille virkistystä, iloa sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia myös sairauden keskellä. Päivätanssit, juhannus- ja vapputanssit sekä joululaulajaiset ovat aina odotettuja ja niistä ollaan kiitollisia. Lisäksi Tapio Lankinen käy säännöllisesti pitämässä laulupiirejä ja toivelaulutilaisuuksia talojen asukkaille.

Jätä kommentti