Tarinoiden Taulumäki valtaa kirjaston

 

Tarinoiden Taulumäki-tapahtuma on jo pitkään piristänyt marraskuista isänpäivän aattoiltaa. Vuosittain vaihtuva teema tarjoaa eri taiteenalojen esityksiä, työpajoja ja kiinnostavia kohtaamisia. Tapahtumassa on edustettuna paikallista osaamista, valtakunnallisia taitajia ja myös kansainvälistä väriä.

Isänpäivän aattoillan, lauantain 8.11. tapahtuma tarjoaa kirjastolla ohjelmaa kolmessa kerroksessa tangon tahtiin – tangohan kuuluu kaikille. Illan musiikkitarjonnasta vastaavat Duo Piia ja Pinja, Soisalo-musiikkiopiston oppilaskonsertti ja illan tähtenä tangokuningatar Tiina Räsänen. Tangoa nähdään ammattilaistanssijoiden, Tanssi Tähtien Kanssa-ohjelman opettajien Disa Kortelaisen ja Markku Hyvärisen esittämänä. Tanssinopettajat Anne ja Markku Nissinen opettavat yleisölle tangoa, pyörähtävät pari kertaa estradilla ja myös yleisö pääsee tapahtumassa tanssimaan.

Alkuillasta lapset hurmaa nukketeatteriesitys ”Sukellus orvokkimereen” ja ”Seikkailu kummakammioon” tarjoaa rohkeammille käynnin sadun maailmaan. Lapset pääsevät myös suunnistamaan, tekemään isänpäiväkortteja ja keksimään hepparunoja.

Viimevuotiseen tapaan Elävä kirjasto lainaa keskustelukumppaneita, joiksi lokakuun lopun tietojen mukaan on tulossa pappi, transseksuaali ja fibromyalgiaa pitkään sairastanut henkilö. Eli ainakin kolme ”kirjaa” on lainattavissa, kenties enemmänkin. Elävän kirjaston ihmiskohtaamisten myötä halutaan lisätä mm. suvaitsevaisuutta ja saada ihmiset muuttamaan ajatusmaailmaansa ja kantaansa.

Varkaudesta kansainväliseksi organisaatioksi ponnistanut Moonfreeze breaikdance-ryhmä esiintyy ja kertoo menestystarinansa. Lisäksi Iloiset impressionistit tarjoavat tutkielmia Varkaudesta, tapahtuman kirjailijavieraana on Mikko-Pekka Heikkinen ja Varkauden oma taikuri Mohamed Hamed näyttää huimia taikatemppujaan.

Illan mittaan yleisö voi seurata vartalomaalausta, osallistua Siivoton juttu-kisaan, tutustua bloggaamiseen, käydä valokuvauttamassa itsestään muotokuvan, tehdä korun tai ekologisen kompostipussin. Hemmotteluhuone tarjoaa ”piännuttuutusta”, ennustuksia ja runoja sekä taitopajassa pelataan Warkaus-peliä.

Herkuttelemassa voi käydä Cafe Ankkurissa sekä alakerran Vohveli ja smoothie-kahvilassa. Myös lähiruuan tuottajia on mukana tapahtumassa.

Tarinoiden Taulumäki järjestetään nyt 16. kertaa ja järjestäjinä ovat Varkauden kaupunginkirjasto ja nuorisopalvelut, Navitas Kehitys Oy/matkailu, Suomalainen Kirjakauppa ja Varkauden Teatteri. Ja yhteistyökumppaneita on runsaasti, kuten myös yksittäisiä toimijoita. Viime vuonna Tarinoiden Taulumäki-tapahtumassa vieraili parituhatta kävijää.

Tapahtuma käynnistyy klo 16.30 ja kestää klo 21 saakka. Koko illan ajan myös kirjaston lainaustoiminta on käytettävissä.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti