Anton Tshevov esillä kirjastossa ja teatterilla

Spread the love

Anton Tsehov-näyttely

Varkauden kirjastossa on parhaillaan 13.11.2014 saakka esillä kirjailija Anton Tshehovin elämää, perhettä, ajatuksia, tuotantoa ja suomalaisissa, venäläisissä ja virolaisissa teattereissa esitettyjä, hänen kirjoittamistaan näytelmistä tehtyjä toteutuksia esittelevä Suomi-Venäjä-Seuran kokoama näyttely. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 110 vuotta hänen kuolemastaan. SVS Varkauden seudun osaston tilaama näyttely siirtyy Varkaudesta 02.12. alkaen Leppävirran kirjastoon. Mahdolliset siirrot ainakin Joroisiin ja Heinävedelle ovat valmistelujen alla mutta siirtynevät ensi vuoden puolelle.

Anton Pavlovits Tshehov on suomalaisten laajasti rakastama kirjailija, jonka novelleja, kertomuksia, näytelmiä ja kirjeitä on suomennettu varsin laajasti. Suomalaiset ohjaajat Eino Kalimasta Ralf Långbackaan, Kaisa Korhoseen, Kristian Smedsiin, Reko Lundaniin ja Mikko Roihaan saakka ovat vuosien mittaan tarttuneet Tshehovin teksteihin omine tulkintoineen.

Anton Tshehov on ajankohtainen Varkaudessa juuri nyt sillä hänen teoksistaan ”Karhu” ja ”Kosinta” laadittu herkullinen ”Samppanjaa! Heti!”-komedia esitetään Varkauden Teatterin näyttämöllä Petroskoin Kansallisen Teatterin tuomana vierailunäytöksenä torstaina 13.11.2014 klo 19 alkaen. Näytelmän suomennos on toteutettu Suomen konsulaatin Petroskoin toimipisteen tuen avulla.

Jätä kommentti