Kulttuurit kohtaavat Maailman Sydänpäivänä 29.9.

Spread the love

Sydänjärjestöt ympäri maailman haastavat ihmisiä ja yhteisöjä toimimaan sydänterveyden ja terveellisemmän elinympäristön puolesta Maailman Sydänpäivänä 29.9. Terveellisessä elinympäristössä ihmisten on mahdollista tehdä sydämelle hyviä päätöksiä töissä ja vapaa-ajalla kaikissa elämänvaiheissaan.

Suomen Sydänliitto ajaa yhdenvertaisia mahdollisuuksia terveyteen, hyvään hoitoon ja sosiaaliseen turvallisuuteen riippumatta sukupuolesta, asuinpaikasta, sosiaalisesta asemasta ja etnisestä taustasta. Sydänliitto onkin ottanut Maailman Sydänpäivänä haasteeksi kulttuurien kohtaamisen ja monikulttuurisen toiminnan sydänyhteisössä.

Heart Beat Dance – Suomi Finland

Ystävyyteen ja kohtaamiseen ei tarvita yhteistä kieltä. Heart Beat Dance tarttuu kaikkiin; kielestä, iästä ja kulttuurista huolimatta. Ei ole merkitystä osaatko tanssia, oletko iso vai pieni, yksin tai ryhmässä, ilo tarttuu ja tekee hyvää. Anna musiikin viedä ja lähetä rytmi eteenpäin – ystävälle tai tuntemattomalle.

Kansainvälisenä yhteistyönä tehty Heart Beat Dance-video syntyi, kun tanskalainen lastenteatteri Rumlerikkerne vieraili elokuussa Sydänliiton Neuvokas perheen kutsumana Suomessa. Rumlerikkerne on tehnyt yhteistyötä tanskalaisen sydänyhteisön kanssa kuuden vuoden ajan tekemällä terveyttä edistäviä näytelmiä lapsille. Vierailun aikana Helsingin Vuosaaressa järjestettiin kaksi teatteriesitystä päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille. Esityksissä käsiteltiin ystävyyttä, terveyttä ja hyvinvointia. Yhteistyön tuloksena Heart Beat Dance – Suomi Finland yhdistää eri kulttuurit tanssimaan sydämen iloksi.

Kannustamme kaikkia tartuttamaan rytmin eteenpäin päiväkodissa, koulussa, työpaikalla, kotona ja vapaa-ajalla tekemällä oman Heart Beat Dancen. Oman tanssinsa voi videoida ja jakaa yhteisöpalveluissa tägeillä  #HeartBeatDance #WorldHeartDay ja #Neuvokasperhe.

Sydänliitto on noin 80 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 235 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Jätä kommentti