Judomatka Petroskoihin tarjosi huippuhetkiä etenkin nuorille

Spread the love

Seitsemän judoseuraa Itä-Suomesta teki pääsiäisenä 18.-21.4.2014 matkan Venäjälle, Karjalan tasavallan pääkaupunkiin Petroskoihin. Matkalle osallistui noin 70 eri-ikäistä judoharrastajaa pääosan ollessa kuitenkin junioreita.

Matkalla pidettiin peräti viidet harjoitukset, joista viimeisen lajina oli judon sijaan jalkapallo. Ehdoton huippukohta olivat venäläisen mestarijudoka Viktor Semenovin vetämät kahdet harjoitukset lauantaina. Hänen nimikirjoituksensa judopassissa oli samalla arvokas muisto leirille osallistuneille nuorille harrastajille. Semenov on palkittu useaan otteeseen kansainvälisissä arvokisoissa.

Matka järjestettiin osana Itä-Suomen liikuntaopiston hallinnoimaa Cross-Border Move For Health -projektia. Pohjois-Karjalaan ja Karjalan tasavaltaan kohdistuvan projektin tavoitteita ovat mm. tiedon jakaminen, asiantuntijoiden verkostoituminen ja kohderyhmien osaamisen vahvistaminen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

(Kuvagallerian kuvat: Tatu Kosonen.)

– Olimme jo aikaisemmin pohtineet itäsuomalaisten judoseurojen yhteistä ulkomaanleiriä, kun kuulimme tästä projektista, kertoo matkaisäntänä toiminut Raimo Pöysti Varkauden judoseura Yama-Arashista.

– Asiat etenivät toivomallamme tavalla, ja alunperin kolmepäiväiseksi suunniteltu matka muuttui neljäpäiväiseksi, ja linja-autojakin lähti matkalle lopulta yhden sijasta kaksi.

Matkaa rahoitettiin myös Suomen Judoliiton entisen aluejärjestön, Itä-Judon, varoista. Erityinen tarkoitus oli tarjota kansainvälinen leiri sellaisille nuorille judoharrastajille, joilla ei taloudellisista syistä muutoin ole mahdollisuutta osallistua huippuleireille. Esimerkiksi (vanhempien) työttömyyshän on alueella suurta. Muutenkaan ei rajat ylittävä työ judon parissa ole alueella ollenkaan uusi ajatus, vaan sillä on pitkät perinteet.

– Esimerkiksi Kiteen judoseura Kippon on tehnyt Sortavalan judoseuran kanssa vahvaa yhteistyötä jo 25 vuoden ajan, kertoo seuraveteraani Terho Hukka.

– Pyrimme käymään toistemme luonna harjoituksissa säännöllisesti noin kerran kuukaudessa.

Sortavalan judoseuran jäseniä oli mukana matkalla tälläkin kertaa.

Mukana oli harrastajia seuraavista seuroista:
– Joen Yawara ry, Joensuu
– Kippon ry, Kitee
– Kuopion Judokerho Tomodachi ry
– Lappeenrannan judoseura Kamiza ry
– Lieksan Jigoku ry
– Mikkelin Judo ry
– Yama-Arashi ry, Varkaus

Jätä kommentti