Uusi humanitaarisen avun keräys Karjalaan Varkaudessa

Spread the love

Suomi-Venäjä-Seuran Varkauden Seudun osasto uusii jo useina vuosina keväisin järjestämänsä humanitaarisen avun keräyksen yhdessä Karjalan Apu – järjestön kanssa. Keräys tapahtuu lauantaina 03.05.2013 klo 10-13 välisenä aikana Taulumäen torilla Varkaudessa. Karjalan Apu tuo pakettikuormurin torille ja ihmisten tuoma keräyskelpoinen materiaali lastataan suoraan autoon saman tien. Lopullisen lajittelun ja lahjoitettavan materiaalin kunnon ja puhtauden tarkastuksen tekevät sitten Karjalan Avun henkilöt Joensuussa seuraavalla viikolla. Toimitetaan useampaan kohteeseen, joista ainakin kolme toimii ystävyyskaupunki Petroskoissa.

Venäjän Karjalaan näyttää useampikin organisaatio apua keräävän ja joukossa on tahoja, joille luovutettu materiaali ei välttämättä maiden välistä rajaa ylitä. Karjalan Avulla on virallinen lupa toimittaa rajan taakse mm. aikuisten ja lasten vaatteita ja kenkiä, liina- ja vuodevaatteita, hyväkuntoisia huonekaluja, vaahtomuovipatjoja ja erilaisia sairaalakalusteita ja -välineitä. Jälleen painopisteenä on kaikenlaisten ehjien, käyttökelpoisten ja puhtaiden kenkien kerääminen. Sama vaatimus koskee luonnollisesti kaikkea luovutettavaa materiaalia.

Osasto muistuttaa, että materiaaleja ei voida ottaa vastaan ennen keräysaikaa eikä sen jälkeen. Paras tapa on pakata kotona lahjoitukset mustiin muovisäkkeihin. Silloin ne eivät vie turhaa tilaa kuorma-autossa. Säkit avataan ja lajitellaan Joensuussa.

Tiedustelut puh.joht. Juha Koivula 040 5808030 tai siht. Ilkka Pajarinen 040 5220955.

Jätä kommentti